Galéria

Építsd immunrendszeredet E-vitaminnal a vírusos időszakban

Forrás:

Tele van értékes tápanyaggal, szuperfood-nek is nevezik. 20 különböző ásványianyag és vitmain található meg benne. Telítettlen zsírokban és antioxidánsban gazdag, rostforrás. Magában fogyasztva, egy pirítosra kenve krémes feltét tud lenni.


Forrás:

A mandulamag a mandulafa termése, mely a világ összes olajosmagjai közül az egyik legrégebbi és legismertebb. Magas zsírtartalmú mag, mely részben telített és telítettlen zsírsavakból áll. A kálcium, magnézium mellett rengeteg kálium található meg benne. A nyomelemek közül vasat, mangánt és cinket tartalmaz. A vitaminok közül jelentős mennyiségben található meg benne a B1, B2, B6 vitamin és kiváló E-vitamin forrás. A csonthéjas termésben megbúvó fehér mag lehet édes és keserű. A keserű mandulával vigyázni: a cianogén glükozid, az emésztőrendszerben található enyhe savak jelenlétében ciánsavvá alakulhat, mely hányást, fejfájást, hasmenést okozhat többek között.


Forrás:

A mángold egy tápláló leveles zöldség, melynek húsos levelei lehetnek sötétzöldek, sárgák, de akár lilák is. A növény öszetevői segítik a glükóz- anyagcserét, így a mángold csökkenti a vércukorszintet. Gazdag K-vitaminban, mely az időskori csonttörés kockázatát csökkenti. Nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánst, azon belül béta-karotint. A kutatások azt mutatják, hogy rendszeres fogyasztása megakadályozza a rákos sejtek növekedését, kifejezetten emlő-, prosztata- petefészekdaganatok esetében.


Forrás:

Sok érv szól a földimogyoró fogyasztás mellett. Számos ásványi anyagot, antioxidánst, vitamint tartalmaz. Kálcium, kálium, vas, magnézium, cink, réz, mangán, szelén, csak egy 'pár' az ásványi anyagok közül, melyek jelentős mennyiségben vannak jelen benne. Antioxidáns hordozó szerepe révén hozzájárul a szívpanaszok, a daganatos és idegrendszeri betegségek megelőséhez. Jól szabályozza a vérnyomást. Gazdag E-vitaminban, így rendszeres fogyasztásával- heti 2-3 alkalommal egy kis maréknyi- sokat tehetünk egészségünkért.


Forrás:

A szupersztár, az antioxidás tartalmú táplálékok királynője. Egy amerikai kutatás alapján, fogyasztásával a vér antioxidás tartalmát 10 százalákról 25 százalékra emeli. Rendkívül magas az antocián (természetes vegyület) tartalma, mely hatákonyan csökkenti a rák kialakulását. Gyulladáscsökkentő hatású. Magas mangán tartalmával segít az epilepszián és a csontritkulás lassításában. Szabályozza a véralvadást. Magas C-vitamin tartalma révén támogatja a mellékveséket, míg a benne lévő E- vitamin közvetve építi az immunrendszert.

Téli időszakban is érdemes a nyári gyülömcsöt fgyasztani: mirelit formában megvásároljuk, majd mikrózás, melegítés nélkül, hagyjuk szobahőmérsékleten kiengedni.