Galéria

4 hiba, amit ne kövess el a jelszavaddal

Forrás: Hiába magától értetődő, akkor sem lehet elégszer elmondani, hogy sose válassz egyszerűen kitalálható jelszót! A születési éved, az 1234, a lakóhelyed, és az ehhez hasonló magától értetődő jelszavak könnyedén feltörhetők, még akkor is, ha szerinted nem kikövetkeztethető. Sőt, az is hiba, ha nem teszel bele semmilyen különleges karaktert (például dollár jelet vagy kukacot), mert ezzel megkönnyíted a hackerek dolgát.
Forrás: Van egy jól bevált jelszavad, amit Facebookon, Instán, e-mail fiókokban és különböző például társkeresőkön is használsz? Ez szintén nagy hiba! Ugyanis onnantól kezdve, hogy az egyik általad regisztrált profilnál feltörik a jelszavad (ehhez elég egy adatrés is, amire lehetetlenség felkészülni), és máris minden más oldalra is könnyedén be tudnak lépni.
Forrás: Évente legalább egyszer változtasd meg a jelszavad azokon az oldalakon, amiket gyakran használsz. Például a közösségi oldalakon, e-mail fiókokban, bankfiókoknál érdemes a csere, hogy bebiztosítsd az online biztonságodat. Ha ezt nem teszed meg, máris könnyebb célpont vagy a hackereknek!
Forrás: Van lehetőség online jelszógenerátorok használatára, amelyek összeraknak neked egy nagyon hosszú, rengeteg karakterből álló, állítólag megfejthetetlen jelszót. Bármennyire is jó ötletnek tűnik, ezeket inkább felejtsd el. Egyrészt azért, mert ezek többnyire nehezen megjegyezhetők, így kénytelen vagy felírni őket például a telefonodba, hogy mindig veled legyenek. Ez már önmagában veszélyeket rejt, de ráadásul bizonyos online generátorok a hackerek szemében aranybányának tűnnek, hiszen egy feltörés után rengeteg jelszó kerül a markukba.