Galéria

6 titok, amit nem tudtál a gyerekszínészekről

Forrás:

Ha a gyerekszínész elaludt a szettben, semmiképp sem illik felkelteni. Ilyenkor aznapra szabadságot kapnak, ha maguktól felébrednek, mielőtt ők következnek, akkor folytathatják a munkát. Az alvó színészbébik miatt sokszor csúszni szoktak a forgatások, de ennek ez a rendje.


Forrás: A gyerekszínészeket védő törvény azt diktálja, hogy az idejük munka, tanulás és pihenés időszakra legyen felosztva. Az iskolás gyerekek minimum 3 órát foglalkozzanak naponta a tananyagukkal - írja elő a rendelkezés.
Forrás: Már egészen kicsi bébiket castingolhatnak a filmekbe, azonban 15 naposnál fiatalabb nem lehet gyerekszínész.
Kaliforniában 1 hónapra szabályozták ezt a 15 napot, de az USA többi államában a 15 nap érvényes.
Forrás:

A féléves vagy annál fiatalabb gyerekek maximum 2 órát lehetnek a szettben, de csak 20 percet dolgozhatnak, a kétéves gyerekszínészek 4 órát, de abból csak 2 óra lehet a tényleges munka.

Épp emiatt szeretnek a producerek ikrekkel dolgozni, mert akkor egyből ugyanazt a jelenetet forgathatják tovább, csak észrevétlenül kicserélik a szereplőt.

Sőt, a kicsik csak reggel 9:30 és 11:30 illetve délután 14:30 és 16:30 között dolgozhatnak.

A 6-9 évesek már 4, a 9-12 évesek pedig 6 órát is aktívan kamera előtt lehetnek.


Forrás: A gyerekszínészek nem mindig tudhatják, miről is szól pontosan a film. Danny Lloyd a ragyogásban például nem tudta, hogy horrorfilmet forgat.
Forrás: A gyerekszínészek 18 év alatt soha nem maradhatnak egyedül a forgatás helyszínén, csak nagykorú felügyelete mellett mászkálhatnak a szettben.