Galéria

Praktikák koronavírus tüneteinek enyhítésére

Forrás:

Ha érzed magadon a betegség jeleit, ne maradj egy szobában a pároddal, lehetőségeidhez mérten különítsd el egy részét a lakásnak, például költözz be kisszobába. A lehető legkevesebb alkalommal menj a közös helységekbe, szóval ne a nappaliban feküdj lázasan. Ha van rá mód, akkor külön fürőszobát haszálj vagy a többiek fürdőszobai idejétől elkülönülve használd azt. Hordj maszkot otthon. A család többi, egészséges tagját így tudod a leginkább megóvni. Sajnos ilyenkor nincs puszi ölelés, összebújás a gyerekekkel, szeretteiddel, így a nehézségek mellett még ezeknek hiányát is el kell tudnod viselni.


Forrás:

A kézmosás és felület fertőtlentés rendszeresen történjen meg egy nap. Legyen 1-2 bögréd, tányérod, evőeszközöd, amit csak te használsz. Használat után fertőtlenítőszerrel legyenek elmosva. Az ágyneműt, a ruháidat mossák külön, magas hűfokú programon. Naponta többször szellőztessenek ki a szobádban, és a mosdó használat után is fertőtlenítsék a felületeket és mindazt, amihez hozzáértél.


Forrás:

Az emberi test 50-60 %-át adja a víz. Ez legnagyobb mennyiségben sejten belül, kisebb része sejten kívül található meg, vizelet, vérplazma, izzadtság, testnedv, orrváladék, emésztősav formájában. A víz fontos szerepet játszik szervezetünk működésében. Biztosítja a vérkeringést, szabályozza a vérnyomást, lehetővé teszi a tápanyagok oldódását és többek között finomhangolja a belső hőmérsékletet. Ha a szervezet megváltozott állapotba kerül (betegség, láz jelentkezik) akkor a folyadékvesztés mértéke megnő. Mivel a koronavírus során gyakori tünet a láz, így márcsak ezért is fontos a bőséges folyadék fogyasztás. Így a folyadék mennyisége legyen minimum 2 liter/nap, láz esetén pedig még több is lehet!


Forrás:

Készítsd fel a szervezeted vitaminokkal a téli hónapokra ÉS a korona vírus megelőzésére! C, D3 és az E-vitaminra fókuszálj. C-vitaminból a napi 500mg-ot javasolják. D3-vitamin ajánlott napi mennyisége 2000 NE (nemzetközi egység) legyen és az E-vitaminból a napi 200mg ajánlott.


Forrás:

Ma már több forrásból is azt lehet olvasni, hogy a fájdalom és láz csillapítására egyáránt használhatóak a paracetamol, ibuprofen és metamizol (algopyrin) hatóanyagú készítmények. Szedésükkel kapcsolatban mindenképp egyeztess a háziorvosoddal.


Forrás:

Vissza az alapokhoz: mézes tea, mézes, tea, mézes tea. Mivel gyógyszeres terápiát csak kórházi körülmények között alkalmaznak, így marad a házi patika alap pillére, a méz. Amire pedig több gyógyult és házi orvos is felhívja a figyelmet, az a háton fekvés veszélye. A háton fekvés esetében a test súlya összenyomja kissé a tüdőt, így a hatákonyabb oxigán ellátottság érdekében, kerüld a háton fekvést és az ágynyugalom alatt csakis félülő-ülő teshelyzetben legyél.