Galéria

Így készítsd el a mézeskalácstortát!

Forrás:

Törj le egy darab zöld gyurmát, és csavard össze egy darabka fehérrel, hogy márványos mintát kapj.


Forrás:

Mind az öt színű gyurmát nyújtsd 0,25 cm vastagra. Vágj belőlük öt darab különböző méretű és színű fenyőfát. Kettőn alakíts ki pontokból átlós mintát egy hurkapálca segítségével, ahogyan a képen látod.

Melegítsd elő a sütőt 110 fokra, és a sütőlapot béleld ki sütőpapírral. Fektesd rá a fákat, és süsd 30 percig. Végül hagyd őket kihűlni.


Forrás:

Minden fa hátára ragassz egy-egy hurkapálcát, majd hagyd megszáradni.


Forrás:

Melegítsd elő a sütőt 175 fokra – gázsütőnél ez a 4-es fokozat. Kend ki zsiradékkal a tortaformákat, majd béleld ki sütőpapírral.

Vegyítsd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a fűszereket egy tálba, utána tedd félre.

Géppel keverd jó habosra a vajat. Add hozzá a cukrot, és keverd tovább, amíg halvány színű és szép habos nem lesz.

Add hozzá egyenként a tojásokat, mindegyiket alaposan keverd bele a masszába. Add hozzá a vaníliakivonatot és a melaszt is, és jól keverd el.

Felváltva add hozzá a száraz hozzávalókat és az írót: a száraz hozzávalókkal kezdd, és azzal is fejezd be. Minden adagot alaposan keverj el, mielőtt hozzáadod a következőt, de vigyázz, hogy ne keverd túl.


Forrás:

Oszd el a masszát egyenletesen a három formában. A tetejüket simítsd el egy spatulával. Süsd őket egyenként 30–35 percig vagy tűpróbáig.


Forrás: A kész sütiket tedd hűtőrácsra 10 percre, majd a formából kiborítva hűtsd ki teljesen.
Forrás:

A krémhez a vajat a krémsajttal keverd habosra. Apránként add hozzá a porcukrot. Add hozzá a citromhéjat és -levet, és keverd, míg ismét habos lesz.

Az összeállításhoz egy recés késsel igazítsd a piskótákat egyformára. Helyezd az elsőt egy tortatálra, és tégy rá bőséges adag krémet, amit egy spatulával egyengess el. Helyezd rá a második piskótát, majd erre is tegyél krémet. Ezt ismételd meg az utolsó piskótával is. Tedd hűtőbe fél órára pihenni.


Forrás:

A spatula segítségével tegyél bőséges adag krémet a torta tetejére. Vond be krémmel a torta oldalait is, ezzel egyúttal kiigazítod a piskóta és a krémes részek esetleges egyenetlenségeit.


Forrás: Szórj a torta tetejére kókuszreszeléket. Használd a képet útmutatónak, és rendezd el a gyurmafákat lépcsőzetesen a torta tetején.