Galéria

Sosem gondolnád, hogy ezeket a számokat nem az az előadó énekelte fel először, akitől megszokhattad!

Forrás: Natalie Imbruglia talán egyetlen igazán sikeres slágerét eredetileg egy amerikai rockbanda, az Ednaswap jelenttette meg 1995-ben. Ugye, mindenki tudja, hogy a Tornról van szó?
Forrás: A The Beatles óriási slágere, a 'Twist and Shout' sem Lennonék szerzeménye, hanem egy másik banda, nevezetesen a Top Notes dala 1961-ből.
Forrás: A Pussycat Dolls és Busta Rhymes közös slágere a 'Don't Cha' eredetileg egy évvel korábban jelent meg, 2004-ben, és Tori Alamaze énekelte fel. Amikor a lányt dobta a lemezkiadó, a dal a Pussycat Dollshoz vándorolt. A többi pedig már történelem.
Forrás: Britney Spears 'My prerogative' című greatest hits lemezének nyitódala is megért már néhány feldolgozást korábban, de a lényeg, hogy eredetileg Bobby Brown slágere volt 1988-ból.
Forrás: Volt úgy, hogy a rock'n'roll királya is 'kölcsönvett' egy-két dallamot más előadóktól. Elvis igen sikeressé vált 'Hound Dog-ja' ugyanis legelőször 1952-ben jelent meg, és Willie Mae 'Big Mama' Thornton jegyzi. Ezt a dalt egyébként már több mint 250-en feldolgozták.
Forrás: A Shrek által egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Smash Mouth szám, az 'I'm a believer' már jóval korábbról származik, mint azt gondolnánk, hiszen egy 1960-as évekbeli banda, a Monkees dala volt először, és Neil Diamond szerezte.
Forrás: Björk legsikeresebb slágere, az 'It's Oh So Quiet' eredetileg egy Betty Hutton-szám 1951-ből, ami egyébként pedig egy német dal angol átirata, amelynek címe 'Und jetzt ist es still' volt.
Forrás: A No Doubt 'It's my life' című száma eredetileg a brit banda, a Talk Talk szerzeménye, amely 1984-ben debütált először. A No Doubt greatest hits lemezére pedig azért kerülhetett fel, mert Gwen Stefani a lemez készülésével egy időben vette fel a szólóalbumát is, így nehezebb lett volna egy teljesen új számot írniuk, mint eljátszani egy klasszikust.
Forrás: A Destiny's Child harmadik albumán megjelent 'Emotion' című dal is valójában egy feldolgozás, amit előttük már egyszer a Bee Gees is feldolgozott a '90-es években, eredetileg pedig egy ausztrál énekesnő, Samantha Sang énekelte fel 1978-ban.
Forrás: A 'Több mint testőr' betétdala örökre belopta magát a szívünkbe, és persze a fülünkbe is, miután a csodás hangú Whitney Houston szólaltatta meg. Kevesen tudják azonban, hogy ez a dal is feldolgozás, az eredeti szám pedig nem másé volt, mint Dolly Parton countryénekesnőjé 1974-ből.