Galéria

Karácsonykor egyedül: hét boldogító elfoglaltság

Forrás:

Az egyik legvarázslatosabb programot a legkönnyebb leszervezni. Nem kell más hozzá, mint egy izgalmas könyv, amely segítségével kizárhatod a valóságot, és beléphetsz a fantázia világába. Ha a rohanó hétköznapokon mindig arról panaszkodsz, hogy még egy jó könyvet sincs időd elolvasni, akkor itt az alkalom, hogy bepótold a lemaradásod.


Forrás:

Karácsonykor számtalan olyan önkéntes karitatív esemény van, ahová szívesen várják a segítőket. Jótékonysági rendezvényeken, vagy melegétel-osztásokon is elkél a segítő kéz, de például számos alapítvány keres kórházakba önkéntes beteglátogatókat is. A rászorulók boldog pillanatait látva érzed majd csak igazán át, hogy tényleg mennyivel jobb adni, mint kapni.


Forrás:

Karácsonykor bátran megengedheted magadnak a lazulást. Húzd fel a kedvenc meleg pizsamádat, feküdj be a tévé elé, és vedd körbe magad ismerős arcokkal. Nézd végig kedvenc filmjeidet, kezdj bele a legújabb sorozatokba és közben ne törődj semmi mással, csak a felhőtlen szórakozással.


Forrás:

Szerezz be mindent, amire egy otthoni wellnesnaphoz szükséged lehet: fürdőbombát, arcpakolást, hajpakolást… Vagy ha igazán kísérletező kedvedben vagy, vedd meg azokat a házi összetevőket, melyekből te magad keverheted ki a szuper kencéket.


Forrás:

Lehet, hogy az edzőtermek zárva lesznek, a kinti futáshoz pedig túl hideg lesz, de ez ne akadályozzon meg abban, hogy karácsony reggel kiadósan átmozgasd magad. Jógázz kicsit a Youtube segítségével, vagy indíts el egy régi fitnesz videót. Hiszen tudod jól, a mozgás endorfint, azaz boldogsághormont szabadít fel a szervezetedben, aminek hatására garantáltan jól kezdődik majd a napod.


Forrás:

Attól, hogy egyedül töltöd az ünnepeket, még nem kell lemondanod az ünnepi hangulatról… Sőt! Szakértők szerint a lakás feldíszítése kiszakíthatja az embert a stresszes mindennapokból, és pozitív gyerekkori emlékeket hívhat elő. Ráadásul azt is megállapították már, hogy annak is pozitív hatása van, ha már napokkal vagy hetekkel az ünnep előtt előveszed a karácsonyi dekorációt. A korai díszítés ugyanis izgalommal és várakozással tölti el az embert, ami által könnyebben újraélheted a gyermekkorodat.

Ugyanígy az ünnepi dalok is jobb kedvre deríthetnek! Állíts össze egy saját lejátszási listát és ha rád tör az ünnepi hangulat, csak nyomd meg a lejátszás gombot.


Forrás:

Mindig is imádtad a nagy családi vacsorákat karácsonykor? Azért, mert idén egyedül töltöd az ünnepeket, még nem kell lemondani a finom falatokról. Persze nem kell feltétlenül egy 5 fogásos vacsorát összedobnom, de jó ötlet lehet, ha kiválasztod azt a kedvenc ételedet, amit gyerekként olyan nagyon szerettél. A sütés-főzés visszahozza majd a boldog emlékeket, a jóízű vacsora pedig méltó megkoronázása lesz a napnak.


Forrás:

Az éjféli mise fényei, az orgona zengése még akkor is jó hatással lehet a lelkedre, ha egyébként nem vagy vallásos. Ráadásul a templomba látogatás arra is lehetőséget ad, hogy másokkal is megismerkedhess, és ki tudja… Lehet, hogy másnap az újdonsült ismerőseiddel fogsz majd közös programot szervezni.