Galéria

5 sci-fi, amitől a tudósok kitépik a hajukat

Forrás:

A Ridley Scott filmjében elhangzik, hogy a szereplők négy év után ébrednek a hibernációból, ezalatt pedig 35 fényévre, azaz nagyjából félmilliárd mérföldre kerültek a Földtől. És hogy mi ezzel a gond? Nos, Neil DeGrasse Tyson asztrofizikus szerint csak annyi, hogy így valahol a Jupiter környékén kellene lenniük, nem pedig valami sokkal távolibb, ismeretlen helyen. Furcsa, hogy Ridley Scott pont egy ilyen bagatell hibát vétett. Talán pont szabadnapja volt?


Forrás:

Ez a film korunk egyik legnagyobb tudományos mítoszán alapszik, azaz azon, hogy az ember nagyjából csak az agyának 10%-át használja. Lucy azonban képes 100%-on pörögni, a gond csak az, hogy ez már önmagában egy nagy tévedés. Az ember nem 10%-át használja ki az emberi agy kapacitásának, hanem ennek az egésznek mindig más részét veszi igénybe. A tudósok szerint, ha egy ember agyának 100 százalékát használná egyszerre, akkor azonnal kómába esne, majd meghalna, de biztos, hogy nem kapna szupererőre.


Forrás: Will Smith filmje a valaha készült egyik legszívmelengetőbb történet, ami bemutatja ember és kutya kapcsolatát, de ennél sajnos nem több. Will, azaz szerepe szerint Robert Neville, egy virológus, aki keresni a világban tomboló mutánsvírus ellenszerét. Ehhez egyébként saját vérét használja fel, de van itt bökkenő, ha nem kapsz el egy vírust, honnan lesznek antitestek?
Forrás:

Emlékszel Alfonso Cuarón sci-fi eposzának arra a pillanatára, mikor George Clooney meghozza a végső áldozatot azzal, hogy elengedi a Sandra Bullock-hoz rögzített kötelet, majd tova lebeg az űrben? Nos, ez elég nagy baki, legalábbis, ha a fizikát vesszük alapul, és mivel a film a súlytalanságra épül, hát akkor miért ne vennénk? Sandra Bullock karakterének egyébként csak egy picit kellett volna meghúznia a kötelet, és mindketten megmenekültek volna, de nyilván akkor bukott volna a sztori ebben a formában.


Forrás: A film alapfelütése az, hogy a sarki jégtakarók megolvadása után a Föld egyetlen hatalmas tengerré vált. Nos, ez elég nagy hülyeség, abban ugyanis minden tudós egyetért, hogy még akkor sem nyelne el minden szárazföldet a víz, ha az utolsó jégkocka is elolvadna a Földön. Igen, számos hely kerülne víz alá, főleg az alacsonyan fekvő területek, de az, hogy egy új világ épüljön, melyben a fiatalok már azt sem tudják, milyen érzés, ha lábuk éri a talajt... Hagjyuk!