Galéria

6 tea a szebb bőrért

Forrás:

Fantasztikus öregedésgátló: a benne található magas antioxidáns, cink és természetes gyümölcssav tartalom segít, hogy szebb és egészségesebb legyen a bőr. A magas cinktartalom pedig hasznos a hormonális problémák ellen, amik szintén okozhatnak bőrbetegséget, illetve az aknék ellen is hatásos. 


Forrás: A fehér tea lényegében a legtisztább az összes tea közül, ehhez ugyanis a növény legfiatalabb leveleit használják. Viszont ő tartalmazza legmagasabb mennyiségben az antioxidánsokat, bőrfiatalító képessége látványos, lassítja ugyanis a bőr öregedését, megakadályozza a kollagén és az elasztin lebontását.
Forrás: Naná, hogy a nagy kedvenc nem maradhat le a listáról! Noha a zöld tea ugyanabból a növényből származik, mint a fehér, a hatásuk kicsit eltérő. A zöld tea csökkenti a gyulladásokat, óvja az egészséges bőrsejteket, és hatékony fegyver az UV sugárzás által okozott károsodások ellen. Ennek oka a magas ECGC jelenléte, ami egy szuperhatékony antioxidáns, és ami "újraaktiválja" a haldokló bőrsejteket.
Forrás: Ha rendetlenkednek a hormonjaid, ami általában pattanásokat, aknékat okoz, akkor ezt a teát kéne innod! Ez az ital javítja ugyanis a hormonális egyensúlyhiányt és megakadályozhatja a bőr fölösleges faggyúképződését, ezen kívül fenolsavakat és flavonoidokat is tartalmaz. Ez a kettő az antioxidánsok két formája, amelyek védik a bőrt a szabad gyököktől, amelyek pattanások kialakulásához vezetnek.
Forrás: A kamilla görcsoldó, antibakteriális hatású, a benne lévő hatóanyagok tartalmaznak gyulladásgátló flavonoidokat és kumarint, amelyek elősegítik és csökkentik a pattanások kialakulását és a gyógyulásukat. A kamilla ideális a nyugalom és a pihenés érzésének kiváltására, amelyek kritikus fontosságú ahhoz, hogy a bőr természetesen gyógyulhasson.
Forrás:

Magas a C-vitamin tartalma, remek A, B1, B2, cink és vasforrás. Omega 3 zsírsavat is tartalmaz, ami szintén fontos a szép bőrhöz, hajhoz és körmökhöz. Plusz isteni finom!