Galéria

A leghíresebb elnöki kutyák

Forrás: George Washington és az első hivatalosan megörökített elnöki kutya. A nevét már homály fedi. 
Forrás: Abraham Lincoln kutyája Fido.
Forrás: Warren G. Harding és Laddy Boy.
Forrás: Calvin Coolidge és Rob Roy nevű kutyája 
Forrás: Herbert Hoover és King Tut
Forrás: Franklin D. Roosewelt kutyája Fala volt az első híres elnöki kutya. Filmben szerepelt és saját sajtósa is volt.
Forrás: Harry S Truman kutyája Feller. Tőle származik a híres mondás: Ha akarsz egy barátot Washingtonban, tarts kutyát. 
Forrás: John F. Kennedy kutyái: Shannon, Clipper, Charlie és Wolf. 
JFK volt az első elnök, aki kérte, hogy amikor megérkezik az elnöki helikopterrel a Fehér Házba, akkor kutyáit is engedjék ki elé, hogy azok elsőként üdvözölhessék. 
Forrás: Lyndon B. Johnson, az USA 36. elnöke és kutyája Yuki. Ezen a képen éppen az angol nagykövetnek, David K.E. Bruce-nak énekelnek. (De tényleg.)
Forrás: Richard Nixon és kutyái Vicky és Checkers. Nixon 1969-1974-ig volt az USA elnöke, Vicky kutyája még elnöksége előtt, 1964-ben meghalt. Vicky életében soha nem volt a Fehér Házban, de Nixon beköltözése után telerakta fotóival a házat.
Forrás: Gerald Ford és Liberty. Azt mondják, Fordnak volt egy speciális jelzése, amire kutyája elkezdte csóválni a farkát, ami egyezményes jele volt munkatársai számára, hogy az éppen zajló beszélgetést fogják rövidre. 
Forrás: Ronald Reagan és Lucky. 
Forrás: George H.W. Bush és Millie. Bush felesége, Barbara Millie's Book címmel jelentette meg életrajzi ihletésű regényét, amit a kutya mesél el.
Forrás: Bill Clinton és Buddy. A kutyát egyébként az amerikai nép nevezte el, örökbefogadása után lehetett nyilvánosan voksolni a nevére.
Forrás: George W. Bush és Barney. 
Forrás: Barack Obama és Bo. 
Forrás: Khm...