Galéria

4+1 dolog, amit be kell vezetned 30 felett a bőrápolási rutinodba

Forrás: Tóth Andrea kozmetikus szerint 30 felett a természetes hatóanyagok bejuttatása az egyik legfontosabb, amit be kell építeni a bőrápolási rutinunkba. Ezt pedig elsősorban az olajokkal érhetjük el. A barackmagolaj, az argánolaj és a ligetszépe olaj mindenféle mesterséges anyag nélkül segítik elő a kötőszövet egészségének és rugalmasságának megtartását.
Forrás: Persze sokan mondják, hogy a sok víz elengedhetetlen a szép bőrhöz, ugyanakkor a 30-as években a vitaminok extra bevitele is nagyban hozzájárul a fiatalságunk megóvásába. A helyes táplálkozás mellett E-vitamint és kollagént is szedjünk étrendkiegészítők formájában, hiszen az évek múlásával egyre nehezebben és kevesebb ideig tudja raktározni a szervezetünk.
Forrás: A hidratálásra a 20-as éveink alatt is sok gondot kell fordítani, de 30 után háromszor annyira. Az esti arctisztítást követően a hidratálót cseréljük le egy gazdagabb hatóanyagú szérumra és a szemkörnyékünkre is használjunk külön krémet a szarkalábak ellen.
Forrás: Az arcbőrünk tisztítása a legfontosabb része a napunknak, ugyanakkor 30 felett már nemcsak este kell nagy gondot fordítani rá, hanem reggel is. Hiába mostuk le alaposan a sminket és a szennyeződéseket, reggel méregtelenítődik a bőrünk, amelynek felszínén megülnek az olajok és a különböző méreganyagok. A micellás víz mellé használjunk tonicot és hetente kétszer arcradírt is.
Forrás: A 30-as éveink alatt nem érdemes ezen spórolni! Legalábbis néha-néha igenis szükséges, hogy ellátogassunk egy jó kozmetikushoz, aki felméri a bőrünk állapotát és egy megfelelő kezeléssel feltölti és táplálja az arc és a dekoltázs bőrét is.