Galéria

Ezekben az elképesztő kastélyokban laknak a brit királyi család tagjai

Forrás:

Hétköznapokon, amikor Fülöp herceggel Londonban tartózkodnak, akkor a királynő székhelye a Buckingham-palota, a legtöbb hétvégére pedig a Windsori kastélyba utaznak. Az augusztust és a szeptembert minden évben Skóciában a Balmorali kastélyban töltik, a karácsonyt pedig a Sandringham House-ban, Angliában a norfolki Sandringham mellett.


Forrás: A Clarence-ház 1953-tól egészen 2002-ig Erzsébet édesanyjának, az anyakirálynénak volt az otthonra, amit a halála után Károly herceg kapott meg 2003-ban. Az ingatlan a St. a James's Palace (Szent Jakab palota) mellett található és az információk szerint az épület felújításának megszervezésében Camilla Parker-Bowles is segédkezett. Miután Camilla és Károly 2005-ben összeházasodott, boldogan be is költöztek felújított rezidenciájukba. Érdekesség, hogy Vilmos herceg és Harry herceg is élt egy ideig velük, amíg át nem költöztek saját apartmanjukba a Kensington-palotába.
Forrás: A Kensington-palota valaha Viktória királynő otthona volt, majd, amikor elkészült a Buckingham-palota átköltözött oda. Akkor került újra a figyelem középpontjába, amikor esküvőjük után Diana és Károly ide költözött. Lady Di a válás után is itt maradt és a fiúk, Vilmos és Harry is itt töltötték a gyerekkorukat. Nem csoda hát, hogy Vilmos herceg is átköltözött ide, és itt alapított családot Kate Middletonnal.
Forrás:

Harry herceg 2013-ban költözött be a – akkor még egyedül – a Kensington-palota egyik apartmanjába, majd mikor 2017-ban bejelentették az eljegyzésüket, Meghan Markle-el együtt átköltöztek a Kensington-palotához tartozó Nottingham Cottage-ba. A pár nagyjából 2 évig élt itt, majd a kis Archie érkezésével úgy döntöttek, hogy új otthont szeretnének növekvő családjuknak – a rossz nyelvek szerint Meghan Katalintól is meg szeretett volna szabadulni – ezért maguk mögött hagyták a Kensington-palotát és átköltöztek a Windsori kastély szomszédságában található Frogmore Cottage-be. Innentől pedig már ismerős lehet a sztori: csupán néhány hónapot töltött a hercegi pár az egyébként frissen felújított otthonukban, mikor úgy döntöttek, hogy nem szeretnének tovább Angliában maradni és elköltöztek előbb Kanadába, majd az Egyesült Államokba.


Forrás:

Ha Londonban tartózkodik, akkor a St. James's Palace az átmeneti otthona, ám az ideje legnagyobb részét Anna hercegnő a Gatcombe Parkban, Gloucesterben tölti a férjével. 2013-ban Anna lánya, Zara Tindall is ide költözött a családjával.


Forrás:

A botrányai miatt nemrég visszavonult András herceg a válása után, 2004-ben költözött be a 30 szobás Royal Lodge-ban, a Windsor Great Parkba, ami korábban az anyakirályné Windsor-i otthona volt. Érdekesség, hogy András volt felesége, Sarah Ferguson egy időben a Royal Lodge szomszédságában lévő Dolphin House-ban lakott, majd mikor 2008-ban tűz ütött ki az ingatlanban, a nő beköltözött volt férjéhez és azóta is együtt élnek a Royal Lodge-ban - persze külön lakrészben.

András és Sarah fiatalabbik lánya, Eugénia brit királyi hercegnő és férje Jack Brooksbank a Kensington-palotához tartozó Ivy-házban lakik, míg idősebbik lányuk, Beatrix yorki hercegnő a házassága előtt London és New York között ingázott. Arról még nem tudni, hogy férjével hol fognak letelepedni.


Forrás:

A királynő legfiatalabb fia és felesége, Sophie, Wessex grófné az idejük nagy részét Surrey-ben, a Bagshot Parkban töltik két gyermekükkel. Edward herceg 1998 óta él itt, 1 évvel azelőtt költözött be, hogy Sophie-val összeházasodtak – addig bérelte a hatalmas ingatlant.