Galéria

5 dolog, ami minden jól működő házasságban közös

Forrás:

Oké, az biztos fontosabb, hogy senkinek ne korogjon a gyomra vagy folyjon be az esővíz a cipőjébe, de a Maslow-piramis következő rétegét egyértelműen a „kérem” és a „köszönöm” szavak foglalják el. A stabil kapcsolatokban élő párok rendszerint azt mondják, hogy a boldogságuk egyik alappillére, hogy időről időre kifejezik egymásnak a hálájukat. Nagyon lényeges, hogy értékeld a másik teljesítményét, ezt egy nemrégi kutatás is megerősítette.


Forrás:

Neked is vannak olyan barátaid és/vagy Facebook-ismerőseid, akik minden egyes romantikus ebédről vagy kutyasétáltatásról alaposan megszűrőzött szelfiket posztolnak? És aztán ezeknek az első, második, ötödik évfordulóján újra? A Haverford College kutatói szerint minél több kétsége van valakinek a kapcsolatát illetően, annál nagyobb valószínűséggel posztol róla a közösségi médiában, hogy legalább kívülről megkapja az elismerést. A boldog párok inkább csendben, maguk között ünneplik, amijük van.


Forrás:

Időnként kipróbálnak legalább egy új éttermet vagy sétaútvonalat, és egyikük sem bántódik meg, ha a másik új frizurával ér haza. Inkább megpróbálják „szoktatni” magukat az újhoz és csak pár nap múlva mondani véleményt, ha muszáj. Az újdonságok, az apró változtatások ugyanis izgalmat visznek az együttélésbe, segítenek újraéleszteni a szikrát. A spontaneitás is fontos eleme egy hosszú távon működő kapcsolatnak.


Forrás:

Ha a szex nem is megy minden nap, de a boldog házasságban ilyen apró, fizikai figyelmességeknek nagyon is van helyük. Séta közben fogjátok meg egymás kezét, filmnézés alatt bújjatok össze és általában ne spóroljatok a romantikus gesztusokkal.


Forrás:

Aki már élt legalább kétgyerekes családban, az pontosan tudja, hogy a mosogató sosem üres. Nem is arról próbálunk meggyőzni titeket, hogy a boldog házasságokban minden 0-24-ben csillog és villog, inkább arról, hogy mindkét fél saját feladatának tekinti a házimunkát, annak apróbb és nagyobb részleteivel együtt: megteríteni és leszedni az asztalt, elindítani a mosogatógépet, felszámolni a gardrób padlóján felhalmozódott ruhakupacot, akkor is, ha a másik hagyta ott… A házimunka teammunka és a müzlistálat pontosan 15 másodpercig tart elmosni. Úgyhogy nem érdemes spórolni ezen, még kevésbé a másikra hagyni; sok múlhat az ilyen egyszerű szokásokon.