Galéria

Elgondolkodtató filmek, amiket muszáj legalább egyszer látnod

Forrás: Mi az élet értelme? A film többek között is erre az örök kérdésre keresi a választ. A történet az 50-es években veszi kezdetét, és egy fiatal fiút, Jacket követ végig, aki ártatlan kisgyermekből csalódott felnőtté válik. Próbálja megjavítani kapcsolatát apjával, miközben keresi az utat, amit be kell járnia. A film során folyamatosan kérdéseket tesz fel a létezésről, amelyek biztos, hogy téged is elgondolkodtatnak majd!
Forrás: Amikor egy Boston melletti településen nyoma veszik a 4 éves Amandának, a rendőrség nem jut egyről a kettőre. A kétségbeesett nagyszülők két magándetekítvet bérelnek fel, akik megpróbálják kideríteni, mi történt, közben pedig egyre mélyebbre süllyednek Boston árnyékvilágában. Amikor úgy tűnik, hogy végre megoldódni látszik az ügy, az egyik nyomozó szörnyű erkölcsi dilemma elé kerül. Vajon te mit tennél a helyében?
Forrás: Egy olyan világban járunk, ahol a valóság és a szórakoztatás kéz a kézben járnak. Egy dokumentumfilmes, Bill úgy dönt, hogy élő műsort indít az egyik csatornán, ahol a résztvevőknek minden idők legveszélyesebb realityjében kell részt venniük. Az orosz rulett 5 millió dolláros fődíjjal kecsegtet, a közvetítések pedig élőben zajlanak, valóban megtöltött fegyverekkel. A történtetet a dokumentumfilmesek szemszögéből nézheted végig, egy olyan világban, ahol az emberek bármire hajlandóak a szórakoztatásért.
Forrás: Kat Connors 17 éves volt, amikor egyik nap édesanyja, Eve váratlanul eltűnik. Mivel a lány egész életében érzelmileg elnyomott otthonban nőtt fel, szinte fel sem fogja, mi történt, és nem is igazán foglalkozik vele. Azonban ahogy telik az idő, egyre jobban észleli, anyja eltűnése milyen sok téren befolyásolta őt és az életét. Amikor az egyetemi szünetben hazalátogat, úgy dönt, hogy megpróbálja kideríteni mi történt. Rövidesen pedig ő sem tudja eldönteni, tényleg ismeri-e a környezetében élő embereket, vagy eddig csak azt hitte?
Forrás: Az utcákon egy újfajta drog terjed, ami testen kívüli élményt kínál. Akik kipróbálják a szert, az időben és a különféle dimenziókban ugrálnak, azonban sokan már nem emberként térnek magukhoz. Egy titkos, észrevétlen megszállás kezdődik el, ami az egész emberiséget fenyegeti. John és David, akik még életükben nem tartottak ki egyetlen munka mellett sem, rájönnek, mi történik, és ezzel az ő feladatukká válik a világ megmentése. Na de képesek lesznek rá? Nem valószínű... Ezt a filmet azoknak érdemes megnézni, akik nem csak a thriller és horrorfilmeken szeretnek gondolkodni, hanem a vígjátékokon is!
Forrás: Nyolc barát egy átlagosnak ígérkező vacsorára érkezik, hogy beszélgessenek  és egyenek egy jót. Azonban épp azt az éjszakát választották erre a találkozóra, amikor egy csillagászati anomália zajlik le, és egy üstökös repül át az égbolton. Rövidesen viszont a fiatalok egyre furcsább dolgokat tapasztalnak, és fogalmuk sincs, mi történik körülöttük.
Forrás: Nyolc ember jut be egy állásinterjú utolsó körébe, a végső döntéshez pedig mindenkit összehívnak egy ablaktalan, sötét szobába. Az interjúztató 80 percet ad nekik arra, hogy megválaszoljanak egy egyszerűnek tűnő kérdést, három szabály mellett. Nem beszélhetnek sem vele, sem a fegyveres őrrel, nem árulhatják el a választ másoknak, és nem hagyhatják el a szobát. Amikor a jelentkezők megfordítják a papírt, csak üres lapokat találnak, és rövidesen rájönnek, hogy nem lesz olyan egyszerű megtalálni a helyes választ...