Galéria

Ennyi ideig tartanak a házasságok a világ különböző pontjain

Forrás: Az Economist listája szerint Olaszországban válnak el a legkésőbb az emberek. Átlagosan 18 év után döntenek úgy, hogy nem szeretnék folytatni közös életüket, a válási arány pedig 30.7%!
Forrás: Egy kanadai statisztika szerint az országban átlagosan 14 év a házasságok hossza, a főváros, Ottawa pedig ettől az aránytól egy kicsit van csak lemaradva.
Forrás: Franciaország jobban teljesít, mint a legtöbb európai ország, de az elmúlt egy évtizedben 40%-kal emelkedett a válások száma. Egy átlagos párizsi pár többnyire 13 év után adja be a válópert.
Forrás: Országos szinten az USA-ban 8.2 év után elválnak az emberek, de New York felfelé húzza az átlagot: itt ugyanis inkább 12.2 évet töltenek együtt a házaspárok.
Forrás: Ausztráliában egy kutatás szerint 12 évig tart egy átlagos házasság, szakértők szerint pedig egyre több pár marad együtt csak a gyermekek miatt.
Forrás: Mexikóban a válási arány 15%, és a párok általában 12 évet töltenek együtt. De hiába a nagyobb átlag, hiszen kutatások szerint az elmúlt években egyre többen váltak el mindössze 2 éven belül. Ezért sok mexikói ügyvéd már javaslatot is tett arra, hogy legyenek ideiglenes házassági kivonatok, hogy könnyebb legyen a válás a feleknek a rövid időt követően.
Forrás: Az elmúlt pár évtizedben egyre magasabb lett a válási arány Japánban is, és sajnos a házasságok többsége nem lépi át a 11. évet. E mellett egy új szolgáltatás indult hódító útjára: a válási ceremónia, ami két ember közös életének végét ünnepli.
Forrás: Egy 2012-es statisztika szerint a brit párok átlagosan 11 évet töltenek együtt, bár sajnos Londonban többnyire a 4. és 8. évforduló között adják be legtöbben a válási papírokat. De az ország többi részén erre csak jóval később kerül sor, így lett meg a 11 éves átlag.
Forrás: Fokvárosban is 11 év az átlag, sőt, az is kiderült, hogy hány éves korban a leggyakoribbak a válások! A statisztikák szerint a férfiak 40-44 között adják be a papírokat, míg a nők 30-35 között.
Forrás: Katarban nem csak a válási arányok magasak, de a legrosszabb, hogy a házasságok általában egy évtizedet sem érnek meg. Olyannyira nem, hogy a házaspárok 60%-a 5 éven belül válik.