Galéria

6 jelszó, amit soha ne használj, ha nem akarod, hogy hozzáférjenek az adataidhoz

Forrás: Password / jelszó

Már a legtöbb regisztrációkor legalább 8 jegyű, kis- és nagybetűt és számot is tartalmazó jelszót kell megadnunk. Azonban nem érdemes továbbra sem a 'jelszó' vagy az angol 'password' szavakkal játszadozni, ezek ugyanis még számokkal kombinálva is túl egyszerű prédák.
Forrás: QWERTY/Z

A billentyűzeted betűinek legfelsőbb sora, balról jobbra olvasva. Hidd el, ezzel senkit nem tudsz becsapni, csak saját magadat, még akakor is, ha számokkal kombinálod.
Forrás: 12345 vagy 98765

És társaik. Az egymást követő számjegyek semmilyen esetben sem tűnnek jó ötletnek, épp annyira nem, mint a megegyező számok, például a 1111 vagy 2233. Túl könnyű, ezért sem jelszónak, sem pin-kódnak nem ajánlott ilyet használni.
Forrás: A cégünk neve

Ha az üzleti ügyeinket is online intézzük, nem érdemes a saját vállalkozásunk nevét belevenni egyetlen jelszavunkba sem. Válasszunk inkább olyasvalamit, amit senki nem tudhat rólunk: például a kedvenc sorozatunk egy becenevét, azt is számokkal, kis- és nagybetűkkel variálva.
Forrás: Születési dátumok

Nem, még a gyerekünké vagy a házastársunké sem. Hiszen aki igazán be akar törni az adataink közé, az nagy valószínűség szerint épp ezeket szerzi meg leghamarabb.
Forrás: Postai cím

Mindegy, hogy ez a miénk vagy másé, nem érdemes ezzel próbálkozni. Egy trükkösebb hecker már közeljutott annyira az online viselkedésed feltérképezéséhez, hogy simán kitalálhatja azt.