Galéria

Kutyafajták, akiket sorozatosan összekevernek egymással

Forrás: Ez a két kutya első ránézésre nagyon hasonló, azonban két nagy különbség is van közöttük. Az egyik, hogy az alaszkai malamut jóval nagyobbra megnő ( a hím 36-43 kilóra, míg a husky csak 20-27 kiló lehet), a másik pedig az, hogy míg a huskynak gyakran kék a szeme, addig a malamutnak sosem!
Forrás: Mindkét kutyafajta japán származású, ráadásul megjelenésük is hasonló. Azonban ami elsősorban megkülönbözteti őket egymástól, az az, hogy az Akita jóval nagyobbra megnő, mint a Shiba. A hím akár 70 centi magas is lehet, míg a Shiba majdnem feleakkora a 33-41 centijével.
Forrás: A két népszerű kutyafajta természete nagyban hasonló: mindketten szociális, barátságos kutyák, akik gyorsan tanulnak. Azonban szakértők szerint a goldenek érzékenyebbek, ráadásul hosszabb szőrzetük és izmosabb testalkatuk megkülönbözteti őket a labradoroktól.
Forrás: Külsőre sok a közös vonás ebben a két magyar kutyafajtában, de ha szemtől szemben állnál velük, pillanatokon belül meg tudnád különböztetni őket. Már csak azért is, mert a puli sokkal kisebb: a hím 45 centinél nagyobbra nem nő, míg a komondor akár 76 centi magas is lehet!
Forrás: Mindkét kutya ázsiából származik, és bizony rokoni kapcsolatban is állnak egymással. Ennek köszönhető a nagy hasonlóság is, azonban ami segíthet megkülönböztetni őket, az, hogy a lhasa apso kicsit nagyobbra megnő, mint a si-cu.
Forrás: Hasonlóságuk leginkább fekete-fehér-barna bundájukból ered, valamint nagy méreteikből. Azonban míg a berni pásztornak hosszabb szőrű bundája van, addig a svájci havasi kutyának jóval rövidebb, ráadásul utóbbi nagyobbra (akár 72 centisre) is megnő.