Galéria

8 híres film, amit budapesten forgattak

Forrás: Bruce Willis ikonikus filmsorozatának 5. részét Budapesten forgatták 2012-ben. A filmben a főváros Moszkva szerepét töltötte be, ezért a forgatás idejére cirill betűs utcatáblák és feliratok díszítették a várost. Az akciófilm néhány jelenete elég látványosra sikerült, az Üllői úton egy kukásautó robbanását, a Kálvin téren pedig egy Mercedes és egy katonai jármű ütközését láthatták a bámészkodók.
Forrás: Jennifer Lawrence brutális kémfilmjének fő forgatási helyszíne Budapest volt. A filmben többek között látható az Operaház, a Gellért Hotel és a New York-palota, de Dunaújvárosban is forgattak néhány jelenetet.
Forrás: Annak ellenére, hogy a Mentőexpedíció szinte végig a Marson játszódik, Budapest is helyet adott a sci-fi néhány jelenetének. A filmben a Bálnát használták a NASA egyik épületeként.
Forrás: A 2019-es Fehér éjszakák Ari Aster legújabb filmje. Bár a hátborzongató horrorfilm a történet szerint Svédországban játszódik, a film nagy részét Budapesten és Budakeszin forgatták. A rendező elmondása szerint nem tudtak volna jobb helyszínt találni a filmnek és a magyar stábtagok is kiváló munkát végeztek.
Forrás: Az Atomszőke egy 2017-es akciófilm, Charlize Theronnal a főszerepben. A film Berlinben játszódik, de mivel Németországban jóval drágább a forgatás, több jelenetet is Budapesten vettek fel.
Forrás: Úgy tűnik, hogy Budapesten kémfilmeket a legjobb forgatni. Eddie Murphy és Owen Wilson 2002-es filmjét, az Én, a kém-et is a fővárosban vették fel. A mozi akár egy reklámfilm is lehetne, mert szinte az összes nevezetesség látható benne. A Budai vártól kezdve, a Lánchídon át, a Parlamentig az egész várost bemutatja az akció-vígjáték.
Forrás: A legutóbb Terminátor film jónéhány jelenetének szintén a fővárosunk adott otthont. Ebben a filmben viszont nem fogunk sok helyszínt felismerni, mivel az Origo Film Studio beltéri tereit használták. Pár jelenet viszont Ferihegyen lett felvéve, amit a szemfülesek kiszúrhatnak.
Forrás: Will Smith imádja Budapestet, a Lánhídon táncolós videóját mindenki jól ismeri. A színész a Gemini Man című kémfilm forgatása miatt töltött több hetet a városban. A filmben látható a Széchenyi fürdő, a Mátyás templom, a Halászbástya és más budapesti nevezetességek is.