Galéria

5 jel, hogy legyengült az immunrendszered

Forrás: Teljesen normális, hogy egy felnőtt ember éves szinten két-három alkalommal elkapja a náthát, és ez általában egy hétig is eltarthat. De ha te már hosszabb ideje küzdesz a megfázással, vagy szinte alig gyógyulsz meg, már újra elkapod, úgy az immunrendszeredre kellene odafigyelned. Ez ugyanis szinte biztosan arra utal, hogy legyengült állapotban van!
Forrás: Gyakran vannak gondjaid az emésztéseddel? Sokat puffadsz, hasmenésed van, és a görcsök sem ritkák? Kutatások szerint a gyomrodban rengeteg olyan baktérium és mikroorganizmus rejtőzik, amelyek támogatják az immunrendszeredet, és ha ez utóbbi legyengül, azt az emésztéseden is megérzed. Ha mostanában sokszor küzdesz ehhez hasonló gondokkal, ideje egy kis immunerősítésnek!
Forrás: Az állandó fáradtság sem utal sok jóra! Ha elegendő időt töltesz alvással, és még ennek ellenére is sokszor érzed magad kimerültnek, az immunrendszered valamit jelezni próbál feléd. Hiszen amikor ez legyengül, az energiaszinted is megindul lefelé. A legjobb, amit tehetsz, hogy minél előbb belekezdesz egy immunerősítő kúrába.
Forrás: Az sem mindegy, hogy milyen gyakran küzdesz komolyabb fertőzésekkel! Az immunrendszer legyengülésére utal, ha éves szinten több, mint négyszer alakul ki nálad fülfertőzés, vagy legalább két antibiotikumos kúrára szorulsz 12 hónapon belül.
Forrás: Érdemes megfigyelni azt is, milyen gyorsan gyógyulnak a sérüléseid. Ha sebet ejtesz a tested valamely pontján, azonnal beindulnak a gyógyításért felelős folyamatok, de ennek gyorsasága az egészséges sejteken múlik. Ha az immunrendszered gyenge, nem tudnak elég gyorsan regenerálódni, így egy egyszerű vágás is hosszú idő alatt fog csak meggyógyulni.