1
/
10
forrás: Unsplash/alis&po
Paprika
A paprikafélék nagyon alacsony kalóriatartalmúak, a klasszikus tévépaprika mellett érdemes kápia és kaliforniai paprikát is naponta enni. Ez utóbbi kettő karotinoidoknak nevezett antioxidánsokat tartalmaz, amik segítenek a gyulladások és a szabad gyökök ellen. Szénhidrátban pedig egyáltalán nem bővelkednek: 150 gramm kaliforniai paprikában mindössze 9 gramm szénhidrát van.
A paprikafélék nagyon alacsony kalóriatartalmúak, a klasszikus tévépaprika mellett érdemes kápia és kaliforniai paprikát is naponta enni. Ez utóbbi kettő karotinoidoknak nevezett antioxidánsokat tartalmaz, amik segítenek a gyulladások és a szabad gyökök ellen. Szénhidrátban pedig egyáltalán nem bővelkednek: 150 gramm kaliforniai paprikában mindössze 9 gramm szénhidrát van.