Galéria

10 alacsony szénhidrát tartalmú zöldség

Forrás: A paprikafélék nagyon alacsony kalóriatartalmúak, a klasszikus tévépaprika mellett érdemes kápia és kaliforniai paprikát is naponta enni. Ez utóbbi kettő karotinoidoknak nevezett antioxidánsokat tartalmaz, amik segítenek a gyulladások és a szabad gyökök ellen. Szénhidrátban pedig egyáltalán nem bővelkednek: 150 gramm kaliforniai paprikában mindössze 9 gramm szénhidrát van. 
Forrás: Megosztó zöldség, viszont senki sem tagadhatja, hogy igazi superfood, ami véd a gyulladások, a cukorbetegség és a rák ellen. 90 grammjában pedig mindössze 6 gramm szénhidrát található!
Forrás: Extrém alacsony a szénhidrát tartalma: 70 gramm csiperkegomba mindössze 2 gramm szénhidrátot tartalmaz, és kiváló gyulladásgátló hatással rendelkezik.
Forrás: Szuperjól variálható zöldség, amitől nagyon szép lesz a bőr - nem mellesleg igazán diétás fogás. 150 gramm nyers cukkini kicsit több, mint 4 gramm szénhidrátot tartalmaz, mellette pedig kiváló forrása a C-vitaminnak.
Forrás: Kiváló a szív és a szembetegségek ellen, és tele van ásványi anyagokkal, vitaminokkal. Párolásakor viszont koncentrálódik a szénhidrát tartalom: egy csésze főtt spenót 7 gramm szénhidrátot tartalmaz 4 gramm rosttal, míg egy csésze nyers spenót 1 gramm szénhidrátot tartalmaz majdnem 1 gramm rosttal. 
Forrás: Közel sem kap annyi figyelmet a zöldbab, mint mondjuk a manapság trendi avokádó, viszont ezt a zöldséget is érdemes lenne gyakran enni. A rák ellen hatásos fegyver, és sokkal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a többi hüvelyes: 125 grammjában 10 gramm szénhidrát található. 
Forrás:

Frissít, hidratál, 104 grammban 4 gramm szénhidrát található, és bár nincs benne annyi tápanyag, mint az előbbiekben, remek gyulladáscsökkentő tulajdonságai vannak. Plusz az uborkasaláta csodafinom!


Forrás: Kiváló K-vitamin forrás, ezenkívül tartalmaz luteolint, ami egy olyan antioxidáns, amely mind a rák megelőzésében, mind annak kezelésében nagyon hasznos. 100 grammjában mindössze 3 gramm szénhidrát van!
Forrás:

116 grammjában 4 gramm szénhidrát található, magas a C-vitamin tartalma, kutatások szerint pedig fogyasztása az idősebb nőknél csökkenti a mellrák kialakulásának kockázatát.


Forrás: A padlizsán millió jótékony hatását nemrég kiveséztük, ezek miatt is érdemes gyakran enni. De azért is, mert alacsony a szénhidrát tartalma: 100 gramm padlizsánban 8 gramm szénhidrát található.