Galéria

Hírességek, akik kikérik maguknak a szépségnácizmust

Forrás:

J.Lo azok közé a hírességek közé tartozik, akiknek bizony keményen meg kellett küzdeniük a vonalaikért. Sok más énekesnőhöz és színésznőhöz hasonlóan rá is óriási nyomást gyakoroltak karrierje kezdetén. „Folyamatosan azt mondogatták, hogy fogyjak le. Táncos voltam, sportos voltam, ennek ellenére még a menedzserem is azt mondta, hogy vékonyabbnak kell lennem. Azt válaszoltam: nem. Ha még többet fogyok, az nem én leszek."- emlékszik vissza


Forrás:

Jessica Simpson számára sem idegenek a durva megjegyzések, akit a szülés utáni ingadozó testsúlya miatt kezdték ki. Ő azonban egy percig nem aggódott, és magasról tojt a kritikákra.  

"Soha nem hallgattam ezekre. Nevetségesnek és igazságtalannak tartom őket. Szerintem minden egyes nő, aki állapotos, és egy új életet hoz a világra, jogosult arra, hogy bármit megehessen, amíg egészséges marad" - mondja Jessica.

 


Forrás:

Mindannyian tudjuk, milyen drasztikusan változhat egy nő teste a szülés után. Kristen Bell pedig tökéletes példa azokra a nőkre, akik képesek elfogadni ezeket a változásokat. 

A színésznő szerint a súlygyarapodás miatti túlzott aggódás bizony rányomhatja a bélyegét azokra a csodálatos hónapokra, amikben leginkább a babára, és a kettejük közötti kapcsolatra kellene fókuszálnia a nőknek.

"Nem vagyok olyan nő, akinek az önértékelése a ruhaméretétől függ" - mondta Kristen az redbookmag.com-nak.


Forrás:

A hírességeket nem csak a súlyfeleslegük miatt kritizálják. Emma Stone-t sokan épp azért bírálják, mert véleményük szerint túl sovány. A színésznő pedig úgy gondolja, itt az ideje, hogy leálljunk egymás megszégyenítésével, és úgy szeressük magunkat, ahogy vagyunk.

„Szilárdan hiszem, hogy semmi sem bánthat igazán, ha jóban vagy magaddal. Sok olyan kommentet kaptam, hogy: "Egyél egy szendvicset" vagy "Betegnek tűnsz." Én meg néztem magam a tükörben, és szégyelltem magam. Szégyelljük egymást és szégyelljük magunkat, és ez szar dolog.”
Forrás:

Az exmodell kitűzte céljául, hogy küzdeni fog az életkorral és a testtel kapcsolatos sztereotípiák ellen, ezért 2019-ben bikiniben pózolt a Sports Illustrated címlapján. Így akarta emlékeztetni a világot arra, hogy a szépség nem korhoz és mérethez kötött. 

„Van egy olyan sztereotípia, hogy csak a 20 éves bikinis nők nézhetnek ki dögösen. Mintha azután, hogy elérnénk egy bizonyos kort, már nem lehetnénk kívánatosak - mondta Tyra . „Szeretném megmutatni, hogy a modellkedésnek nincs kora. Szóval most hagyom a nyugdíjaskodást, hogy kicsit gyakoroljam is, amit prédikálok!„ – mondta a people.com-nak.