Galéria

10 tipp, hogy pazarlásmentes legyen a konyhád

Forrás: TÁROLJ HELYESEN!
A száraz hüvelyes zöldségeket, a gabonákat és száraz tésztát tárold dobozban vagy üvegben. A kenyered dobozba vagy jól szellőző zsákba tedd, hogy ne penészedjen meg, ha túl sok, egy részét fagyaszd le szeletelve. A gyökérzöldségeket, gumószöldségeket szobahőmérségleten tárold. A kibonott élelmiszereket viszont tedd hűtőbe: lekvár, mustár, szójaszósz, ketchup, pesztó, sajtkrém stb.
Forrás: JÓL KIHASZNÁLT FAGYASZTÓ
Akár adagonként is, de fagyaszz le maradékokat. Ha csak egy marék borsóról van szó, azt is. Igazi művészet úgy tetrisezni a hűtőszekrényben, hoyg mindennek jusson hely, de szuper dobozkészlettel minden sikerülhet. Legyen otthon az 5 centis doboztól fölfelé mindenféle BPA-mentes dobozod.
Forrás: GYÜMÖLCSTÁROLÁS
A legjobb, ha mostalanul teszed be a hűtőbe a gyömölcsöket, ha viszont a maradékot nem akarod elpazarolni, akkor fagyaszd le. A bogyós gyümölcsöket, a kisebb terméseket (kimagozva, félbevágva), a nagyobb gyümölcsök húsát felkozkázva tedd 4-5 órára tálcán a fagyasztóva, majd külön-külön elcsomagolva tedd el hosszabb időre a fagyasztóra. Kitűnő smoothe és fagyialap a fagyasztott gyümölcs mascarpónéval vagy joghurttal összeturmixolva.
Forrás: TARTSD TISZTÁN A HŰTŐD!
Minden bepakolás előtt nézd meg, hogy nincs-e romlott maradék a hűtőben, nem folyott-e rá valami az ételekre, nem csúszott-e hátra valami fonnyadó zöldségdarabb, mert ha igen, az tönkreteheti a még jó ételeidet is.
Forrás:

AJÁNDÉKOZD EL!
Amiről tudod, hogy neked már nem kell, mert sokat halamoztál fel vagy nem fogy olyan ütemben, ahogy tervezted, akkor azt add adományként oda egy élelmiszer banknak vagy rászorulókat támogató intézménynek, akik szétosztják. Nem kell feltétlen nagy mennyiségekre gondolni, egy zacskó tészta, egy csomag szeletelt kenyér, fél kiló lencse, savanyúság, bármi jó lehet olyannak, akinek nélkülöznie kell.