Galéria

7 dolog, amiért ne kérj bocsánatot

Forrás: Ez teljesen egyértelműnek tűnhet, pedig rengeteg ember szabadkozik az érzései miatt. Az érzéseink nem olyasmik, ami miatt bármikor is bocsánatot kéne kérnünk. Nem kell „sajnálnod” azt, ha nem érzed jól magad egy társaságban és azért se kérj bocsánatot ha szomorú, vagy épp frusztrált vagy!

Forrás: Hányszor előfordult már, hogy szabadkoztál amiatt, hogy nem volt időd hajat mosni vagy mert nem volt eléggé alkalomhoz illő a szerelésed? A kinézetünk miatt sosem kellene bocsánatot kérnünk, teljesen természetes, hogy vannak napok, amikor nem festünk makulátlanul. És ez másoknak valószínűleg fel sem tűnne, ha nem hívnánk fel rá szabadkozással a figyelmet!

Forrás: Emberfüggő, hogy kinek mennyi egyedüllétre van szüksége. Az viszont biztos, hogy senkinek nem szabad bocsánatot kérnie ha, valamit kihagy azért, hogy inkább egyedül legyen. Ne sajnáld, ha azt érzed, hogy szeretnél egy kicsit kiereszteni – egyszerűen csak mondd meg, hogy most szeretnél egyedül lenni.
Forrás: Rengetegen kérnek elnézést azért mert nem értenek valamit, vagy ha segítséget szeretnének kérni. Pedig teljesen természetes az, hogy nem értünk mindenhez és sokkal több értelme van megkérdezni valamit, mint magunkban tartani a kételyeinket.

Forrás: Veled is előfordult már, hogy mások viselkedése miatt érezted úgy, hogy szabadkoznod kell? Ha nem a gyerekeidről van szó, akkor szokj le erről! Nem kell felelősséget vállalnod barátaid vagy ismerőseid viselkedéséért, ha mégis azt érzed, hogy valamit helytelenül csináltak, akkor ezt velük beszéld meg, de ne kérj bocsánatot a nevükben.

Forrás:

Az okostelefonok és számítógépek világában azt érezzük, hogy folyton elérhetőnek kell lennünk és elnézést kérünk, ha nem reagálunk rögtön egy e-mailre, üzenetre vagy telefonhívásra. Pedig teljesen rendben van, ha néha elszakadunk az online tértől és emiatt nem kell bocsánatot kérnünk. Ha valami sürgős, az úgyis eljut hozzánk.


Forrás: Kapcsolódva az 1. ponthoz, minden jogod meg van hozzá, hogy visszautasíts valakit vagy valamit. Nem kell elnézést kérned, ha nem jön be valaki, akivel randiztál és azért se kérj bocsánatot, ha nem ízlik az étel vagy nem tetszik egy barátnőd új ruhája.