Galéria

Almás-fahéjas palacsinta recept (4 adagra)

Forrás:

Hozzávalók a töltelékhez: 3 nagy alma, 3 ek. barna cukor, 1 tk. fahéj, pár csepp citromHozzávalók a palacsintához: 2 db tojás, 50 dkg liszt, 2,5 dl víz, 5 dl tej, 1 csipet só, 2 ek. olaj, 2 ek. cukor, és végül porcukor a tálaláshoz


Forrás:

Elkészítése: A töltelékhez pucold meg az almákat, majd vágd fel apró kockákra. Szórd rá a barnacukrot, a fahéjat, csepegtess rá citromot, keverd jól össze, és hagyd állni legalább 20 percen keresztül.


Forrás:

Közben készítsd el a palacsintákat! Keverd össze egy nagy tálban a száraz alapanyagokat, egyenként add hozzá a tojásokat, majd apránként a tejet és a vizet. Keverd csomómentesre, és süsd ki.


Forrás:

Tálalás előtt melegítsd fel a tölteléket egy lábasban, vagy a mikróban. Töltsd meg vele a palacsintákat, végül szitálj rá porcukrot.