Galéria

7 hollywoodi csaj, aki több lábon áll, sőt, vállalkozóként is értéket teremt

Forrás:
Jessica sikertörténete az egyik legismertebb Hollywood üzletasszonyai közül. A most 37 éves színésznő nem elégedett meg a „dögös akcióhősnő” szerepekkel meg az előkelő helyezésekkel a Playboy meg a People „legszexibb top 50” listáin. Miután nem talált gyermekei számára kemikáliamentes babatermékeket, 2011-ben megalapította Honest nevű webshopját, amely rendszeresen házhoz is szállítja az organikus gyerekholmikat. A cég egyes becslések szerint 1–1,5 milliárd dollárt ér. Ma már ez a főállása Jessicának, természetesen a három gyerek mellett.
Forrás:
A színésznő mindössze 26 éves volt, amikor elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Oscart a Szerelmes Shakespeare-ért, és utána egyik álomszerep érte a másik után, majd a késő harmincas éveiben kissé visszaesett a karrierje. 2008-ban indította el a Goop.com-ot, amely elsősorban életmód-tartalmú hírlevél, de egyúttal webáruház is, amely kozmetikumokat, divatkellékeket, lakberendezési tárgyakat forgalmaz. Bár hírlevélben található életvezetési tanácsok azért párszor alaposan megosztották a nagyközönséget – például amikor vaginagőzölést vagy jádetojással történő medencemasszázst ajánlottak benne –, az ellentmondások nem taszították le Gwynethet az életmódblogoszféra trónjáról. Ms Paltrow több szakácskönyvet is kiadott egyébként, amelyekben hozzá hasonló elfoglalt anyukáknak ajánl recepteket.
Forrás:
Queen Beynek akkor is lenne mit a mandulatejbe aprítania, méghozzá élete végéig, ha mostantól egy új lemezt se adna ki, csak heverészne a függőágyában. De ő nem az a babérjain ücsörgős fajta, sőt, ha akad egy szívügye, akkor abból képes igen nagy hírverést csapni, akármilyen ellentmondásos is történetesen az illető ügy. Néhány éve beszállt táplálkozási tanácsadója, Marco Borges vállalkozásába, amely '22 Days Nutrition' néven szállít házhoz vegán ebédmenüket. Merthogy Borges szerint – mint ez életmódkönyvéből is kiderül, amelyhez persze Beyoncé írta az előszót – a növényi alapú, teljes mértékben vegán étrend az, amelytől nem csak elképesztően produktívak leszünk, de tartósan le is fogyunk. A vegán életmód tartalmazza a szükséges fehérjéket és egyéb tápanyagokat, és naná, hogy az egyik legkörnyezetbarátabb dolog, amit megtehetünk a Földünkért, mégis sok kritikusa van. Ám Marco és Beyoncé nem akarnak mindenkit vegánná nevelni, „csak arra próbálják biztatni az embereket, hogy egészségesebb döntéseket hozzanak a táplálkozásban”.
Forrás:
Az amerikai énekes–dalszerző–színész talán kevésbé mondható „sikeres vállalkozónak”, mint kolléganői, ugyanakkor muszáj megemlítenünk ebben az összeállításban, hiszen fontos szakmát választott az előadóművészet mellett. Erykah ugyanis képzett dúla és bábaképző tanfolyamot is végzett. Állítása szerint körülbelül 40 baba születésénél segédkezett, és azóta is mindegyik családdal kapcsolatban van.
Forrás:
A kolumbiai származású Sofía a világ egyik legjobban fizetett tévészínésznője: 2017-ben több mint 40 millió dollárt keresett egy év alatt a Modern család című tévésorozattal és reklámfilmekkel. De nem éri be ennyivel: 2017-ben fehérneműcéget alapított. Az EBY egy webáruház, ahol online lehet rendelni fehérneműt, amelyeket havonta, kéthavonta vagy negyedévente szállítanak házhoz. De ez még nem minden, mert a nettó bevétel 10 százaléka jótékonysági célra megy: a Seven Bar Foundation nevű civilszervezetet támogathatják a vevők, és azon keresztül szegény sorsú nők kisvállalkozásait.

 


Forrás:
A világ egyik legszebbnek tartott topmodellje saját organikus kozmetikumokat forgalmazó márkát tart fent. Noha nemrég életet adott második babájának, a KORA igen sok idejét elveszi; Miranda éjjel-nappal a kencéit promotálja, és aktívan részt vesz a pénzügyi, marketing- és termékfejlesztési döntésekben. A KORA egyes becslések szerint 45 millió dollárt ér.
Forrás:
Lena mindig önmagát adja, néha túlságosan is: Csajok című tévésorozatában hat évadon keresztül meztelenkedett, sétált előnytelen turkálós ruhákban a brooklyni utcákon és mutatta meg a szex legmocskosabb oldalait. Mindezzel olyan sikert aratott, hogy úgy döntött, rátesz még egy lapáttal: a Csajok társproducerével közösen létrehozta a Lenny Lettert, ezt a szókimondóan feminista hírlevelet és website-ot, amely most már időnként könyveket is kiad.