Galéria

Napi 30 perc sétával márpedig lehet fogyni – 5 tipp

Forrás: Sétálj fel egy hegyre (na jó, egy kisebb dombra), majd le. Ha csak a sétád negyede hegymenetben történik, már nyert ügyed van. Ahogy egyre erősebb és magabiztosabb leszel, növeld ezt az arányt a fölfelé gyaloglás javára.
Forrás: Még mindig gyaloglásra és nem futásra gondolunk! Ha mondjuk 1 percen át megszaporázod a lépteidet, aztán 30-40 másodpercre lelassítod és ezt így folytatod 30 percen keresztül, azzal kiszámíthatatlanná teszed a szervezeted számára, hogy mikor milyen terheléssel kell megbirkóznia.
Forrás: De fordított irányba. Ha minden nap ugyanazt a kört járod le mondjuk a kutyáddal, próbáld ki egyszer, hogy az ellenkező irányba indulsz el! A változatosság gyönyörködtet és a testet újabb kihívások elé állítja.
Forrás: A sietős intervallokat felválthatod futós intervallokkal is, ami a sportpszichológus szerint „elképesztő mértékben” növelheti a fogyás esélyét. Még csak nem is kell egy percnél tovább futnod, sőt, 5-10 másodperc is csodákat tud művelni hosszú távon.
Forrás: Ahogy erősebb leszel, egyre meredekebb hegyek és erőteljesebb intervallokat kell beiktatnod a sétádba akkor is, ha még mindig nem gyalogolsz többet napi 30 percnél. „A tested nagyon intelligens szerkezet – magyarázza Tom Holland –, hamar hozzászokik az új stresszorokhoz. Ha nem váltogatod a kihívásokat, a test sem fog változni tovább.”