Galéria

6 színésznő, aki férfit is alakított már

Forrás: A Bob Dylan életét bemutató film, ami az I'm Not There címet viseli, nem éppen rendhagyó módon dolgozta fel a zenész karrierjét. Valójában hat színész is eljátszotta őt, többek között Cate Blanchett is, aki kiemelkedett kollégái közül. Nem véletlenül kapott alakításáért Oscar-, Golden Globe-, SAG- és BAFTA-jelölést!
Forrás:

Elle még csak 17 éves volt, de már ennyi idősen keresni kezdte a kihívásokat színészkedés terén. Rögtön igent is mondott a 3 Generations című film főszerepére, amiben Rayt, a nemváltó műtéten áteső fiatalt játszotta el. 


Forrás: Hilary Swank egyik leghíresebb filmje volt A fiúk nem sírnak, amiben egy nemváltáson áteső fiatal életét mutatta be. Olyannyira hibátlan alakítást nyújtott, hogy mind az Oscart, mind a Golden Globe-ot hazavitte abban az évben!
Forrás: A Szerelmes Shakespeare filmben Gwyneth Paltrow egy olyan karaktert alakított, aki nőként szeretett volna érvényesülni a színházi világban. Ám ekkoriban csak férfiak lehettek színészek, így ő is annak adta ki magát, hogy lenyűgözze Shakespeare-t alakításával.
Forrás: A színésznő igazi kaméleon, és biztosak vagyunk benne, hogy ő bármilyen szerepet el tud játszani. Így alakult hát, hogy az Angyalok Amerikában című filmben egyszerre több karaktert is életre keltett, így többek között egy idős rabbit is!
Forrás: A veszélyes élet éve című filmben Linda Hunt komoly átalakítást vállalt be magán. A színésznő ugyanis életében először férfikarakter bőrébe bújt, és hogy tényleg élethű legyen, nem csak szemöldökét szedette ki, de egyúttal levágatta haját is. Alakításáért a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscart kapta meg!