Galéria

Ételek, ha épp utálod a salátákat

Forrás:

Mindegy, hogy tél van vagy nyár, ha eljön ez a pár hét, nyomatom a leveseket, lehetőleg idényzöldségekből. Ha nincs, akkor csalok picit, és előkerül a nyáron lefagyasztott paradicsom bolti paradicsomlével - hogy isteni olasz paradicsomlevest készítsek belőle legalább 6-7 gerezd fokhagymával és 3 fej vöröshagymával. Ebben a levesben tényleg az égvilágon semmi cukor nincs, csakis fűszerek, paradicsom és hagyma. Ha olyan kedvem van, mozzarellagolyókkal fogyasztom. De a póréhagymakérmleves, a káposztaleves, a cukkinileves is toplistásak nálam:a lényeg, hogy jó sok zölség kerüljön bele, semmihez nem használod édesítőt, leveskockát, csakis fűszereket, zöldségeket, olajat,krémleveshez növényi tejszínt. Persze tudom, hogy a friss dolgokban több a tápanyag, viszont a sűrű,meleg zöldséglevesek is nagyon hasznosak - pláne a téli hónapokban. Ja, és több napra előre is el lehet őket készíteni!


Forrás:

Ezekben a hetekben állandóan a netet böngészem, teljesen rákattanok a zöldségkrémek készítésére, amiket magukban is képes vagyok enni, de reggelire két szelet pirítóssal, tönkölykeksszel, korpás keksszel is tökéletesek. A sütőtökkrém és a joghurtos céklakrém örök kedvenceim, de csináltam már zellerből, sült zöldségekből és lencséből is pástétomot. Ezek is jópár napig elállnak, a gyerekek is bátran ehetik, és ha ezeket is inkább fűszerekkel, esetleg görög jughurttal, citrommal ízesíted mustár, majonéz és tejföl helyett, akkor bármilyen diétába beilleszthetők!


Forrás:

A zöldségfasírtok, tócsnik nagy kedvemceim - persze érdemes olaj helyett sütőben kisütni őket. Alig van olyan zöldség, amiből nem jó fasírtot készíteni, mert a legtöbb alkalmas rá:az édesburgonya, a répa, a zeller, a brokkoli, a cékla, a cukkini mind remek alapanyagok. A fűszerekkel érdemes bőkezűen bánni, én kötőanyagnak legtöbbször főtt hajdinát, kölest vagy zabpelyhet választok: az eredmény egy egészséges, rostban és vitaminban gazdag fogás.

Próbáld ki őket bátran!