Galéria

Házi leveskocka recept lépésről lépésre

Forrás:

Hozzávalók: 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 csomag petrezselyemzöld, friss lestyán, 1 fej vöröshagyma, 4-5 fej fokhagyma, 1 db paprika, 0,5 fej zeller + zellerzöld, szerecsendió, só, bors, egy kevés olíva- vagy repceolaj. Ebből a mennyiségből nagyjából 60-70 leveskocka jön ki.


Forrás: Pucold meg a zöldségeket, majd darabold fel.
Forrás:

Dobd be a zöldségek egy részét a robotgépbe. Ne pakolj bele túl sokat, mert elég kemények a nyers zöldséged így, ha nem szeretnéd, hogy baja essen a gépednek, inkább többször kis részletekben aprítsd őket.


Forrás:

Önts 2-3 evőkanálnyi olajat egy lábasba, öntsd bele a zöldségeket is, majd dinszteld meg a keveréket és fűszerezd. Én nem sóztam túl, hiszen a só arányát utólag is beállíthatom majd, annak függvényében, hogy mihez használom később ezeket a kis kockákat - de ha te sósan szeretnéd, csak bátran.


Forrás: Abban az esetben, ha túlságosan száraznak érzed a keveréket, tehetsz hozzá egy kevés vizet vagy olajat, majd egy alapos átkeverés és hűtés után, porciózhatod is a jégkockatartóba.
Forrás:

Én nem fagyasztottam le mindet, mert a napokban többször is főztem belőle, így bőven elég volt egy befőttesüvegben a hűtőszekrénybe tennem, emiatt csak saccolni tudok a mennyiségeket illetően, de nagyjából 60-70 kockára volt elegendő ez a mennyiség. (Fél liter vízhez egy kockára van szükség.)