Galéria

New generation: Sztárok gyerekei, akik még szüleiknél is híresebbek lehetnek

Forrás: Kate Moss keresztlánya, Iris Law nemrég írta alá modellszerződését az IMG-vel, de nem esik bele abba a hibába, hogy csak a szépségéből építsen várat. Már karrierje kezdetén is az egyik alapvető szabálya az volt, hogy a fotózások nem mehetnek az iskola és a vizsgák rovására, így eshetett meg az, hogy az olyan nagy márkáknak, mint a Burberry vagy Calvin Klein hétvégékre vagy iskolaszünetre kellett szervezniük az egész stábot, ha a gyönyörű Iris-al akartak együtt dolgozni. És akartak, hisz a 21 éves lány neve több, mint egy jól csengő név a szakmában, minden olyan követelménynek megfelel, ami a Z-generáció ikonjává teheti. A fenntarthatóság számára alap, és ahol tudja, népszerűsíti is azt: „Nagyon kíváncsi természet lettem attól a neveltetéstől, amit a szüleimtől kaptam (Jude Law és Sadie Frost – a szerk.). Mindig arra buzdítottak, hogy tegyek fel kérdéseket, hogy gondolkozzam, hogy próbáljak ki új dolgokat” – nyilatkozta egy interjúban a fiatal modell, aki az öltözködésével is próbál példát mutatni. Az ő hőse Matthew Williams divattervező, és maga is ezen a pályán képzeli el a jövőjét. Most a textiltervezés az, ami igazán érdekli, és ha nem vintage, vagy fotózásokról ajándékba kapott darabokat visel, akkor előszeretettel hordja saját kezűleg készített vagy feltuningolt ruháit: „Szeretem minden otthagyni a kéznyomom, amin csak tudom” – mondja. Az anyukájától mesés gardróbot örökölt, telis-tele igazi kincsekkel, a stílus ugyanis az egész családján tetten érhető: „A szüleim excentrikusak és szabadok, és ez az öltözködésükre is igaz” – meséli Iris, akinek a nagy dobás előtt még olyan sok terve van, hisz miért is akarna hamar felnőni. Szeretne megtanulni a salsázni, New Orleans-ban, Japánban, Velencében és Rómában élni – és amikor egyszer visszatér, a világ még mindig rá vár.
Forrás:

Karrierje viszonylag későn kezdődött, mivel szülei kínosan ügyeltek arra, hogy ő és testvére ne legyenek minisztárok. Jövője viszont ennek ellenére is meg volt pecsételve, a tehetség utat tört magának, így lehet most Uma Thurman és Ethan Hawke lánya Hollywood új reménysége. Maya örökölte anyukája szépségét, így a divatipar is fiatalon lecsapott rá, ám számára ez viszont nem volt több, mint ugródeszka. A Juilliardra ment színjátszást tanulni, közben pedig megtalálta az első nagy szerep. Maya a Kisasszonyok című minisorozattal robbant be, 2019 pedig már kétségtelenül az övé volt. A Stranger Things-ben ő alakítja Robint, és még Tarantino nagy dobásában, a Volt egyszer egy Hollywoodban is kapott egy szerepet, szülei pedig nem is lehetnének büszkébbek: „Néhányan talán nem láttátok őt a Kisasszonyokban. Többen nem láttátok a juilliardos munkáit. Sokan kihagytátok a középiskolás fellépéseit (még én is, pedig az apja vagyok). És vannak, akik ismerik a dalait, míg mások nem, de most itt van. Hölgyeim és Uraim, ismerjék meg Maya Hawke-ot. Ő az igazi” – írta ezt az apai érzésektől túlcsorduló üzenetet Ethan, mikor lánya debütált a Stranger Things-ben. Maya egyébként állítja, hogy nem volt könnyebb dolga híres szülei miatt, az egyetlen, amiben előnyt szerzett, az a tapasztalat: „Azt hiszem, ez a legnagyobb segítség, amit a szüleimtől kaptam. Sokat tudok a szakma buktatóiról, ahogy arról is, hogy miért érdemes csinálni ezt az egészet – nyilatkozta egy interjúban Maya, majd hozzátette – Remélhetőleg így elkerülhetek néhány hibát, amibe a fiatal színészek bele szoktak futni.”


Forrás:

Lily-Rose kivételes génekkel rendelkezik, elvégre szülei nemcsak híresek, hanem legendásak is. Johnny Depp színészzseni és az énekes-modell, Vanessa Paradis 14 évig tartó kapcsolata során két gyermekük született, akik közül az egyik nem csak beleszületett a hírnévbe, de vágyja is azt. Hatalmas szemek, markáns arc, karcsú és törékeny alkat, titokzatos, mégis magával ragadó személyiség, nem csoda, hogy Karl Lagerfeld felkente őt az új „It” girl-nek. Lilly-Rose 15 éves volt, mikor először debütált a Chanel kifutóján, azóta pedig le sem száll a divatház óriásplakátjairól. Lagerfeld egészen pici kora óta ismerte későbbi múzsáját, már akkor tudta, hogy ebből a lányból még lesz valaki, de arra nem számított, hogy ilyen hamar. Persze ha olyan miliőben nevelkedik valaki, mint a Depp-gyerekek, nincs abban semmi furcsa, ha érettebb lesz a koránál: „Mindig idősebbnek éreztem magam. Nagyon sok időt töltöttem felnőttek közt, és mindig is jobban megértettem magam velük” – nyilatkozta egy interjú alkalmával Lily-Rose. Anyukája révén a vérében van az a bizonyos francia sikk, szülei szakítása óta fél életét Párizsban törti, de az életében legalább ennyire helyet kap édesapja révén Los Angeles, a sztárság, és persze a színészkedés. Utóbbiért még az iskolát is otthagyta, szülei pedig nem igen tudtak emiatt ellenkezni, hisz ők maguk is pont így tettek ennyi idősen. „A legtöbben azt hiszik, hogy csak apám miatt színészkedem, és nem kell olyan keményen melóznom, hogy meglássanak és felfedezzenek. Azt hiszem, épp ez az oka annak, hogy kétszer olyan keményen dolgozom” – mondja, miközben épp megcsípett egy szuper szerepet. A fiatal lány nem nagyon beszél a magánéletéről, ebben éles határt húzott maga és a média között: „Nyilvánvalóan hozzászoktam a sajtó figyelméhez, hisz ebben nőttem fel, de ma már egyre inkább vágyom arra, hogy a magánéletem megmaradjon nekem”.


Forrás:

Mindössze 10 éves volt, amikor kiadta Whip My Hair című kislemezét, amely egycsapásra sikeressé tette, bár így utólag belegondolva, inkább a gyereksztárok embertelen elvárásokkal teli világába kapott egy kellemesnek nem mondható idegenvezetést. Ez az oka annak, hogy Willow nyolc évvel később már kevésbé tűnik lelkesnek: „Felnőni és rájönni, hogy ki vagy, miközben a felnőttek úgy érzik, joguk van helyetted eldönteni, hogy mit gondolsz, szörnyű” – emlékszik vissza erre az időszakra. Útkeresése nem volt egyszerű, szorongó, depresszív fiatal lett belőle, és volt idő, amikor saját magára is veszélyt jelentett. Mindeközben szülei Jada és Will Smith sem kezelték valami fényesen a dolgot, Willow nem egyszer fejezte ki ellenérzéseit szülei nevelési elveivel szemben, vagy inkább azzal, hogy már egészen fiatalon bedobták őt a mélyvízbe. Jada egy interjúban azzal védekezett, hogy ő és Will még teljesen más világban nőttek fel, amiben mindenért meg kellett küzdeniük, arról viszont fogalmuk sem volt, hogy lányukkal mi történik a zárt ajtók mögött: „Vagdostam magam – áll bele a témába ma a már határozottan a lány – hogy fizikálisan szabaduljak meg attól a fájdalomtól, amit a szívemben és az agyamban zajlott.” Ám minden alagút végén ott vár a fény, a kifejezetten nehéz tinédzserévek végére Willow megtanulta értékelni önmagát és a testét, és ha így folytatja, egyszer még falakat fog ledönteni: „Bármit csinálok, felcímkéznek: ő fiús, ő leszbikus, ő ez és az... rájöttem, hogy a világban két kategória létezik: nőies és nem nőies. Én mások szemében nem tartozom a nőies kategóriába – majd hozzáteszi – Furcsának tűnhet, de a történelem legmeghatározóbb emberei nem foglalkoztak ilyesmivel, csak tovább mentek. Csak folytatták, és úgy éltek, ahogy szeretnének. Rosa Parks (1955-ben egy buszvezető utasítása ellenére nem volt hajlandó átadni helyét a buszon egy fehér bőrű utasnak. Letartóztatása váltotta ki a történelem egyik legsikeresebb faji megkülönböztetés elleni megmozdulását – szerk.) életében is volt egy pillanat, amikor eldöntötte, márpedig ő nem adja át a helyét a buszon”.


Forrás:

Kaia Gerber egyértelműen „Cindy Crawford lánya”-ként vált ismertté, mondjuk más esélye nem is volt, hiszen minden megvan benne ahhoz, hogy anyukája nyomdokaiba lépjen. Szupermodell vonásai a 90-es években elképesztően népszerűvé vált Cindyre emlékeztetnek, és hogy a divat mennyire nem változik, azt az is bizonyítja, hogy a még mindig csak 21 éves Kaiatól joggal félhet a modellvilág jelenlegi szentháromsága, Kendall, Gigi és Bella, hisz egyetlen róla készült fotón egyszerre van ott a múlt, a jelen, és a jövő. Ezzel azért nehéz versenyezni. Ahogy azzal is, hogy Kaia minden mozdulatát egy igazi veterán felügyeli: „Anya olyan sokat tud erről az egészről, hogy nem tudja megállni a megjegyzéseket: Jaj, Kaia, emeld feljebb a könyököd!” – meséli nevetve. Cindy egy percig sem tartotta vissza a modellkedéstől a lányát, ahogy azt sem tartotta korainak, hogy Kaia 13 évesen már túl volt az első nagy fotózásán: „Szívesen kitoltam volna pár évvel a gyerekkorát, de az igazság az, hogy én is épp ennyi idős voltam, amikor kezdtem. Igen, valóban fiatal volt még, de a divatban ennyi idősen abszolút helye van” – nyilatkozta Cindy. A legnagyobb törődés ellenére Kaia azonban még mindig egy fiatal lány a nagyvilágban, aki munkája révén hol itt, hol ott ébred, az otthont számára pedig jelenleg a telefonja jelenti: „A Facetime megváltoztatta az életem, mert így még akkor is a családommal lehetek, mikor teljesen kaotikus a beosztásom. Amikor én álomra hajtanám a fejem, ők épp reggeliznek a világ egy másik oldalán, ilyenkor olyan, mintha én is ott lennék velük. Néha ki se kapcsolom, miközben alszom, így az ő hangjukra alszom el.”