Galéria

Nem csak edzéssel lehet laposabb a hasad – sok kis tipp sokra megy

Forrás:

Így elkerülheted, hogy az étellel együtt némi levegőt is nyelj.


Forrás:

Egészségünk szempontjából a hasznos mikroorganizmusok jelenléte elengedhetetlenek a bélrendszerben. Ezeknek a baktériumoknak az együttese segít ugyanis a betegségek kivédésében, a jó közérzet fenntartásában, és hogy ne puffadjon a hasunk. Léteznek bizonyos ételek, amelyek segítenek megőrizni ezt az egyensúlyt, mint a zöld banán, a savanyú káposzta, kefir, hideg főtt krumpli és a csokoládé. Ha jót akarsz magadnak rendszeresen fogyassz ezekből.


Forrás:

A só szintén hasznos az egészségünk szempontjából, de a túl sok só, vízvisszatartó hatású, megemeli a vérnyomást, emellett puffaszt. Csak annyit használj belőle, amennyi tényleg szükséges.


Forrás:

A gyümölcsjoghurtok, felvágottak, tésztaszószok, gyorslevesek és társaik, tele vannak cukorral és sóval, amelyek amellett, hogy rengeteg kalóriát tartalmaznak, puffasztanak is. Válassz helyettük friss alapanyagokat.


Forrás:

A cukor megemeli az inzulinszintet a szervezetben, melynek hatására az zsírt kezd raktározni. A bélrendszerben található baktériumok pedig gázt termelnek a cukor lebontása közben, vagyis sem hosszú távon, sem pedig rövidtávon nem tesz jót az egészségünknek a cukor.


Forrás:

Gondoltad volna, hogy az alváshiány a derekad körfogatára is hatással lehet? Az Amerikai Endokrin Társaság felmérése szerint már napi fél órával kevesebb alvás is hízást okozhat. Ráadásul a plusz zsír elsősorban a hason jelentkezik - írja az rd.hu.


Forrás:

A cukros-, édesítős-, és szénsavas üdítők mellett a tej is a legpuffasztóbb italok közé tartozik. Ha tudod magadról, hogy a felnőttek azon 65%-ba tartozol, akik képtelenek lebontani a tejcukrot, inkább hanyagold a fogyasztását.


Forrás:

Ha kellő mennyiségű vizet fogyasztasz, a szervezeted arra buzdítod, hogy megszabaduljon a folyadéktartalékától, amitől pedig laposabb lesz a hasad!


Forrás:

Az édeskömény, a borsmenta, a fokhagyma és a gyömbér, egyaránt jó hatással vannak az emésztésre, ugyanis fokozzák azoknak az enzimeknek a hatását, amelyek az ételek és italok lebontásáért felelősek, ami pedig a lapos has egyik alapfeltétele.