Galéria

Arctisztítás hideg időben: nyolc tipp és termék

Forrás:

A helyes arctisztítás egyik alapja a radírozás, nem igaz? Nos, dehogynem, csakhogy a legtöbben túl gyakran és nem elég kíméletesen dörzsöljük a bőrünket. Ami pedig konkrétan dehidratáló hatással is lehet. Bőrgyógyászok is egyetértenek abban, hogy a túlradírozás megfoszthatja a bőrt a természetes olajtartalmától. Ragaszkodj a gyengédebb radírodhoz és ne vedd elő heti egynél többször.  

L’Oréal Paris Smooth Sugars Clearing Scrub cukorradír (3870 Ft)
Háromféle természetes cukor és kivimagvak felhasználásával készült. Az ajkakra is alkalmazható. 


Forrás: A száraz bőr, mint fentebb kiderült, nem csak kellemetlen, de káros is. Egy hidratáló hatású arctisztító ellensúlyozhatja a téli időjárás okozta veszélyeket.

Aromax Botanica Micellás sminklemosó és arctisztító víz (1350 Ft, a JOY-Napok alatt kedvezménnyel)

Kíméletesen távolítja el a sminket és tisztítja a bőrt; alkohol- és illatanyagmentes.
Forrás:

Ha szárazságra hajlamos a bőröd, kivált télen, válassz természetes alapanyagokból készült hidratálót, amely intenzíven, ugyanakkor kíméletesen ápolja az elhalt hámsejtektől frissen megtisztított, még sérülékeny bőrt. 

Manna Arckrém vörösáfonyamag-olajjal és hialuronsavval (5030 Ft)
Vízalapú, ránctalanító hatású krém érzékeny arcbőrre és dekoltázsra is.


Forrás:

A hónalj bőre különösen érzékeny, és a szintetikus felső vagy fehérnemű anyaga is irritálhatja. Használj olyan dezodort, ami felveszi a harcot ezekkel a kihívásokkal. 

Dove Cucumber & Green Tea Scent golyós dezodor (819 Ft, a JOY-Napok alatt kedvezménnyel)
Alumíniumsó-mentes, 1/4 rész hidratálókrémet tartalmaz, friss illatot biztosít.


Forrás: A lefekvés előtti idő a legalkalmasabb arra, hogy hidratálva legyen a bőröd. Ezt a gyors, három egyszerű lépésből álló esti rutint érdemes alkalmazni: 1. mosd meg az arcod. 2. alkalmazz retinolt. 4. hidratálj. Ezt az egyszerű, organikus, gazdag krémet ajánljuk:

Paula's Choice Defense Nightly Reconditioning Moisturizer (10350 Ft, a JOY-Napok alatt, a skinsmart.hu webáruházban kedvezménnyel)
Könnyű, ugyanakkor természetes összetevőkben gazdag, lenmagot, vadcseresznyét, E-vitamint is tartalmaz. 100%-ban illatanyag- és színezékmentes.
Forrás:

A fényvédelem nem csak a bikiniszezonra való. Már azzal is óriási lépést tettél a bőröd védelme érdekében, ha SPF-tartalmú hidratálót vagy alapozót használsz. 

Clinique Moisture Surge™ színezett hidratáló SPF 25 (10400 Ft, a JOY-Napok alatt kedvezménnyel)
Hialuronsav- és aloétartalmának köszönhetően egész nap friss érzetet ad a bőrnek. Háromféle természetes árnyalatban kapható.


Forrás: Nyáron a pórustágulás magától értetődik az izzadás következtében. De nem kell hagynod, hogy ez ősszel is így maradjon. Egy tisztító agyagos maszk tökéletes erre a feladatra, és azonnal érezni fogod a hatását.

Adrienne Feller Mélytisztító maszk (11176 Ft, a JOY-Napok alatt kedvezménnyel
Számtalan ásványi anyagot – a magnéziumtól a lítiumig –, valamint sheavajat, napraforgóolajat és zsályakivonatot is tartalmaz. 15 percig kell az arcon és a dekoltázson hagyni.
Forrás:

A szájbőr különösen hajlamos kiszáradásra és megrepedezésre télen. Egy hidratáló balzsam gyógyírként szolgálhat. 

Dr. Organic ajakbalzsam bio marokkói argánaolajjal (1599 ft, a JOY-Napok alatt kedvezménnyel)
Az argánolajon kívül avokádó- és mandulaolajat tartalmaz. Az összetevői jellemzően természetes és biogazdálkodásból származnak. Fényvédő is van benne.