Galéria

A csodatévő retinol: 4 dolog, ami miatt érdemes használni

Forrás:

Az A-vitamin és származékai bármilyen furcsa is, de szó szerint képesek a sejtekkel kommunikálni. Vagyis ez a csodás vitamin iránytani tudja a bőrsejtet, hogyan viselkedjen és nézzen ki úgy mint egy egészséges, fiatal sejt. Hihetetlen, de még is igaz!


Forrás:

Ugye mindenkinek ismerős a pigmentfolt, amely bizony nemcsak 40-50 évesen képes megkeseríteni az életünket, hanem már egészen fiatalon, ha sokat napoztunk vagy szoláriumoztunk. A retinol viszont még erre is megoldást tud nyújtani, hiszen nagyszerű folthalványító hatással bír. Ha biztosra szeretnénk menni, mindenképpen olyan krémet válasszunk, amelynek fő összetevői között megtaláljuk, ugyanis meggyorsítja a sejtek természetes cserélődését, ezzel pedig már rövid idő alatt látványos javulást vehetünk észre.

 


Forrás:

A pattanások elsősorban a tinédzserek életét keserítik meg, de sajnos a stressznek, a nem megfelelő táplálkozásnak vagy éppen a hormonális változásoknak köszönhetően felnőttként sem kerül el minket. Ám a retinol ennek is gátat szab, mivel szabályozza a hámsejtek osztódását, ezáltal pedig megakadályozza a pórusok eltömődését.


Forrás: A ráncok igazi ősellensége! Nem is csoda, hogy számtalan krém egyik fő öszetevője. Sőt, még annál is több kutatás bizonyította, hogy olyan elképesztő ránctalanító hatással rendelkezik, amellyel más nem. Erősíti és kisimítja a bőr felszínét, valamint megújítja az arcbőr tömörségét és egységesíti a színárnyalatát.