Galéria

5 szuper dolog, ami a testeddel történik, ha napi 3 szem datolyát megeszel

Forrás: Az Észak-Dakotai Egyetem egyik professzora, Julie Garden-Robinson szerint a csontjaidra is jó hatással van a datolya, hiszen ebben a gyümölcsben megtalálható a bór, ami az egészséges csontokért felel. Arról nem is beszélve, hogy egy kutatás szerint az olyan ásványi anyagok, mint a foszfor, kálium, kalcium és magnézium - amik a szárított gyümölcsökben jelen vannak - segítenek erősíteni a csontokat, és a csontritkulás mértékét is csökkentik.
Forrás: A datolyában lévő B6-vitamin szerepet játszik abban, hogy a tested képes legyen több szerotonint, azaz boldogsághormont termelni. Ennek függvénye ugyanis, hogy mennyire jó a kedved, vagy mennyire érzed magad rossz hangulatban. Sőt, egyes kutatások szerint a depresszió ellen is hatékony ez a vitamin, így a datolya nagyon ajánlott azoknak, akik túl sokat idegeskednek!
Forrás: A datolya magas rosttartalommal rendelkezik, ami kifejezetten jó a gyomrodra nézve, hiszen segíti az emésztést. Egy brit táplálkozási magazinban jelent meg az a kutatás, ami alátámasztja, hogy azoknak, akik napi szinten fogyasztanak datolyát, sokkal jobb lesz az emésztésük, szemben azokkal, akik egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán eszik ezt a gyümölcsöt.
Forrás: A magas rosttartalomnak, valamint a vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően a datolya szuper délutáni nasi. Ráadásul a benne lévő fruktóznak és glükóznak köszönhetően még az energiaszintedet is felpörgeti, ezért ebéd után süti és csoki helyett ez sokkal jobb választás lesz!
Forrás: Mivel javítja az emésztést, már önmagában ez hasznos a fogyókúrázóknak, de itt még nem érnek véget a pozitív hatások! A datolya ugyanis összetevőinek köszönhetően igazán laktató, így ha megeszel napi 3 darabot például ebéd és vacsora között, nem érzed majd magad különösebben éhesnek. Ráadásul a tested méregtelenítésében is kiveszi a részét antioxidánsai miatt!