Galéria

A legjobb hálószobába való növények

Forrás:

Vitorlavirág

A NASA vizsgálata szerint az egyik legjobb légtisztító növény, amely eltávolítja a spórákat és csökkenti az allergiás tünetek kialakulását és rengeteg rákkeltő anyagot tud megkötni a levegőből. De vigyázz, hogy se gyerek, se állat ne érje el, mert viszont

Anyósnyelv (a képen)

Az anyósnyelv is szuper légtisztító, éjszaka rengeteg oxigént termel, így szintén ajánlott ilyet is tartani a hálószobában. De nem mindegy, hogy hol – gyerek és kutya ezt se érje el lehetőleg.


Forrás:

Levendula

A levendula köztudottan nyugtató hatású, amire a hálószobában szükség van a nyugodt, pihentető alvás érdekében. Szárított formában érdemes az ágy közelében tartani. Jó az illata és tényleg jobbat, nyugodtabban fogunk tudni aludni.

Aloe Vera (a képen)

Az aloe vera is szuper légtisztító, de köztudottan nem csak erre jó. A levelében található zselé égési sérülésre, napégésre, gyulladásos bőrbetegségekre, de aknéra, ekcémára és rovarcsípésekre is jó.


Forrás:

Zöldike (a képen)

A NASA felmérése szerint a zöldike is nagyon hatásos légtisztító növény, így érdemes egyet betenni a hálószobába is. Ráadásul nem túl igényes szobanövény és a kisállatodra sem ártalmas.

Szobai borostyán

Bár többnyire borostyánt kültéren látni, a szobai, kisebb változata is már létezik és a hálószobába kifejezetten jó választás, hiszen nem csak jól mutat, de megtisztítja a levegőt is a káros anyagoktól. De szintén mérgező, így tartsd magasan.

Aranypálma

Az aranypálma megtisztítja a levegőt a méreganyagoktól úgy, hogy ő azon kevés hálószobába való növények egyike, amely nem mérgező.


Forrás:

Szobafikusz (a képen)

Nagyon szívós, könnyen (életben) tartható növény, ráadásul a nagylevelű fikusz kifejezetten jól is mutat a hálószobákban. Ja, és ő is szuper kis légtisztító!

Filodendron

A filodenron is kiváló légtisztító növény, de vele is vigyázz, mert bár a levegőt hatékonyan tisztítja, az állatokra mérgező hatással van. Nehogy megkóstolja a kiskedvenced!