Galéria

Az érzelmileg elérhetetlen emberek 4 ismérve

Forrás: Már egyetlen találkozóból kiderülhet az, hogy mennyire őszinte a randipartnered, elég csak a testbeszédére és a történeteire figyelned. Általában a hatodik érzékünk megsúgja, ha valaki nem mond igazat, de könnyű kiszúrni, ha túloz egy kicsit a sztorijaival, pláne, ha ilyenkor a szemkontaktust is kerüli. Ha többször is találkoztok, figyeld meg, hogy ugyanazt a történetet tényleg ugyanúgy meséli-e, vagy máris ferdít rajta egy kicsit. Ha úgy sejted, hogy már a legelején nem túl őszinte veled, az azt jelenti, hogy egyszerűen nem képes az érzéseivel egy hullámhosszra kerülni, sem pedig azokról beszélni, így valószínűleg az érzelmileg elérhetetlen férfiak táborát erősíti.
Forrás: Nem csoda, ha te is messziről kerülöd azokat, akikben ezek a személyiségjegyek megvannak, hiszen egy nárcisztikus személlyel együtt élni nem könnyű feladat. Ő az, aki azt szeretné, ha mindenki felnézne rá (ezért elsősorban olyan történeteket mesél, amikkel ezt próbálja kiváltani belőled), sosem vállal felelősséget semmilyen tettéért, és állandóan saját magával van elfoglalva. Utóbbit erősen jelzi az, ha az este folyamán sokkal többet mesél magáról, mint amennyit rólad kérdez. Ráadásul az empátia nem az erőssége, így ha szentimentálisabb történetet mesélsz, nem fogsz belőle sok érzelmet kiváltani.
Forrás: Az életben minden az egyensúlyon múlik, ezért kell megtalálni az arany középutat munka és szabadidő között. Ha viszont valaki igyekszik minél több időt melóval tölteni, ez teszi ki életének jelentős részét, és leginkább csak erről szeret beszélni, úgy nem kizárt, hogy egy érzelmileg elérhetetlen emberről van szó. Ők ugyanis általában nem szeretnek az érzelmeikre fókuszálni, és azzal terelik a figyelmet belső lelki világukról, hogy valami másban válnak sikeressé. Valószínűleg nem is igazán tudják megélni az érzéseiket, ezért teljesen elzárkóznak tőlük.
Forrás: Az éretlen viselkedés általában érzelmi elérhetetlenségre is utal, hiszen egy ilyen személy nem igazán tudja kezelni a saját lelki világát. Általában ők azok, akik nem gondolnak bele abba, egy-egy tettüknek milyen következménye lesz, hiszen a felelősséget sem szeretik vállalni. A mának élnek, és sokszor gyerekesen viselkednek, ami ugyan szórakoztató lehet egy ideig, de párkapcsolatban már kevésbé elfogadható. Ha látod, hogy a srác érzelmileg éretlen, és még 30 évesen is az anyukáját kéri meg a ruhái kimosására, inkább kétszer is gondold meg, mennyire állsz készen egy ilyen akadályra.