Galéria

8 étel, amiről nem is gondolnád, hogy nem vegán

Forrás: A baj persze nem a burgonyával van, sokkal inkább az olajjal, amiben sütik. Létezik néhány mirelit burgonyamárka és persze étterem, ahol zsírban sütik ki a hasábburgonyát, így nem árt az óvatosság.
Forrás: A The Guardian nemrég arról számolt be, hogy az Egyesült Királyságban sok hordó tartalmaz halból és más állati eredetű termékekből származó anyagokat. Mivel a növényi étkezés egyre népszerűbbé válik, szerencsére egyre több sörfőzde hagyja el ezeket. Ha vegán létedre sört innál, érdemes lecsekkolnod, hogy az adott márka hogyan és miből készíti söreit – javasolja a Popsugar.
Forrás:

A sörhöz hasonlóan a bor sem annyira állatbarát, mint amilyennek elsőre tűnik. Egyes fajtáit állati termékeket tartalmazó anyagokon keresztül szűrik, ideértve többek között a halnyelvet (úszóhólyag) és a halolajat, ráadásul előállításuk során különböző fehérjéket is felhasználhatnak. A jó hír viszont, hogy minél természetesebb egy bor, annál valószínűbb, hogy vegán.


Forrás: A legtöbb gabonapehely vegetáriánusbarát, de akadnak olyanok, amelyek az előállítás során állati eredetű termékek nyomaival érintkezhetnek, így sokan nem nevezik őket vegánnak. A The Telegraph szerint pedig néhány népszerű márka állati fehérjékkel is dúsítja termékeit azért, hogy elérjék a kívánt állagot.
Forrás: Ha egy éttermében tésztát rendelsz, akkor érdemes rákérdezned, hogy vegán-e, mivel a legtöbb friss tészta tojással készül.
Forrás: Jó pár márka tartalmaz állati eredetű összetevőket, például zselatint és glicerint, hogy a termék megkössön és ruganyos legyen. Mindig olvasd el a címkét, mielőtt bedobnál belőle egy csomaggal a kosaradba.
Forrás: A rágóhoz hasonlóan itt is a zselatinnal kell vigyázni. Továbbá érdemes elhagynod a piros színű nyalánkságokat, amiket gyakran kárminnal (E-120) színeznek, és a fényes bevonatú termékeket is, amelyek sellakot tartalmaznak – mindkét összetevő rovarokból származik.
Forrás: A pékáruk mellett egyes kenyérfélék is tartalmazhatnak tejet, vajat vagy épp tojást. Mindig olvasd el, mi áll a címkén, vagy kérdezd meg az eladót, hogy megbizonyosodj róla: semmi olyat nem eszel meg, amit nem szeretnél.