Galéria

13 elfoglaltság ahelyett, hogy másokhoz hasonlítgatnád magad

Forrás:

Ha bizonyos társaságba, ruhaboltba, szülői munkaközösségbe vagy edzőcsoportba keveredsz, valamiért kevesebbnek érzed magad? Nem, nem azt ajánljuk, hogy kerüld ezeket, sőt. Inkább mentsd el az agyadban, vagy esetleg jegyezd fel magadnak, mitől indulsz el az összehasonlítgatás lejtőjén, hogy legközelebb fel tudj készülni rá.


Forrás:

Emlékszel arra az epizódra a Jóbarátokban, amiben Phoebe az után kutat, hogy létezik-e önzetlen jócselekedet, amivel tényleg csak másoknak teszünk jót. Ha nem létezik, az se baj, sőt! Ha részt veszel egy ételosztáson vagy akár csak leviszed a szomszéd néni helyett a szemetet, azzal magadat is boldogabbá teszed. Mi rossz van ebben?


Forrás:

A közösségi média becsapós világ. Végül is érthető, hogy mindenki a legelőnyösebb fotóját rakja ki azt is erősen megszűrőzve. Hogy ez a kilencvennyolcadik változat, amihez másfél órát szelfizett és szentségelt? Ugyan már. A babás fotókat meg végképp kikérheted magadnak, különös tekintettel arra, hogy a telekakilt rugdalózót a legritkább esetben osztják meg a tisztelt szülők. Ezen a fronton nyugodtan kikövethetsz mindenkit, akit „veszélyesnek” találsz magadra nézve, és az ég szerelmére, kapcsold ki az értesítéseket a telefonodon.


Forrás:

A gyaloglás mindenre gyógyír, a hasonlítgatásra is. Kiszellőzteted a fejed, végiggondolod, mik az igazán fontos dolgok az életben – másra nincs is szükséged.


Forrás:

Elhatároztad, hogy minden nap leírod, miért vagy hálás, de fél éve elő se vetted azt a füzetet? Hiba volt. A hálanapló éppen azt hangsúlyozza ki, mi mindened van, nem azt, mi mindene van másoknak (akár látszólag, akár a valóságban). Ha nem is minden nap, de rendszeresen érdemes leírni, miért vagy éppen hálás – ezzel a rendszeres odagondolással meg is előzheted akár a következő irigységhullámot.


Forrás:

Mondd el a legjobb barátaidnak, a kedvenc kollégáidnak és a hozzád (érzelmileg) legközelebb álló családtagoknak, hogy felnézel rájuk, csodálod a humorukat, felnézel rájuk, amiért szorult helyzetben is tudnak kedvesek lenni és így tovább.


Forrás:

Ez kicsit pokrócnak hangzó megfogalmazás, de legalább igaz. 


Forrás:

Kivéve persze, ha egy pletykalap címlapján tündökölsz. De az meg egy pünkösdi királyság, ami pár napnál nem tart tovább. Az emberek kevesebbet gondolkoznak rajtad, mint gondolnád. Te is tegyél így velük.


Forrás:

A siker sokszor egy évtized alatt sem jön el, nem hogy egy nap alatt. Emlékeztesd magad rá, hogy mindenki a saját tempójában halad. Van aki a harmincas éveiben érettségizik, mások negyven fölött publikálják az első cikkeiket. Ne hasonlítsd a kezdő énedet mások haladó énjéhez.


Forrás:

Ha túl sokat lógsz a kortársaiddal, többet motoszkálhat a fejedben, hol kellene már tartanod a karrieredben, a családi életedben vagy bármiben. Ha jóval idősebb vagy fiatalabb barátokat szerzel, tudni fogod, mi az, ami igazán számít (kedvesnek lenni).


Forrás:

Túléltél egy 33 órás szülést? Hasítottál egy üzleti tárgyaláson? A pincétől a padlásig kitakarítottad a házat? Kóstolgasd, emésztgesd lassan a sikert. Ez már a tiéd. Nem lehet elvenni tőled. Mentsd el magadnak ínséges időkre.


Forrás: Jó tanács, mi? Ebben remekül teljesítünk mindannyian, és milyen gyorsan! Nálunk szédítőbb villámsebességgel már csak a gyerekeink nőnek fel. Minden egyes másodperc, amit más emberek sikerei miatti aggódással töltesz, pazarlás. Pénzt, sikert gyarapíthatsz, de időt nem. Használd bölcsen.
Forrás:

Takaríts, nézd az esőt, számolj ezerig. Videojátékozz. Mindegy. Szó szerint bármi produktívabb, mint másokhoz hasonlítani magad.