Galéria

Amin a milliárdosok balhéznak

Forrás:

Mi máson veszne össze két milliárdos, mint luxusautókon? Elon Musk, a Tesla feltalálója nemrég a Porshe új elektromos autóját, a Taycan Turbo-t kritizálta. A Turbo jóval kisebb távolság megtételére képes, mint Musk legolcsóbb Teslája, ezt a feltaláló szóvá is tette. Mire Bill Gates is beszállt a vitába, aki szerint az új Porshe „nagyon, nagyon király”. A Twitteren ebből kisebb vita keletkezett, egy felhasználó szerint sokan csak azért fogják megvenni az új kocsit, mert Bill Gatest okos fickónak tartják és hisznek a szavának. Erre Musk annyit reagált, hogy „A Gates-el való beszélgetéseim elég érdektelenek voltak, hogy őszinte legyek.”

 


Forrás:

A szenátor és elnökjelölt Bernie Sanders szereti kihívni maga ellen a mammutcégek milliárdos vezetőit, és van egy üzletember, akit kimondottan nem kedvel. Sanders szerint az Amazon vezérigazgatója és a világ leggazdagabb embere, Jeff Bezos a megtestesült kapzsiság. Sanders többször beszélt arról, hogy míg az Amazon kizsákmányolja a dolgozóit, Bezos gazdagodik a háttérben. Bezos sem hagyta annyiban a dolgot, az ő tulajdonában lévő Washington Post rengeteg negatív cikket hozott le a politikusról.

 


Forrás:

Angelina Jolie-t legtöbben a színészi munkássága miatt ismerjük, pedig Jolie emberi jogi aktivistaként is rengeteg mindent tesz. Az ENSZ jószolgálati nagyköveteként olyan országokban végzett terepmunkát, mint Sierre Leone, Kambodzsa vagy Pakisztán. Rengeteget adományoz és jótékonykodik, saját alapítványt is létrehozott a legszegényebbek megsegítésére. 2006-ban Oprah létrehozott egy akadémiát afrikai diáklányok oktatására. Jolie segítségét kérte, hogy népszerűsítse a programot, ő azonban visszautasította a lehetőséget. A dolog mögött személyes okok húzodnak: Jolie sosem bocsátott meg Oprah-nak, aki még évekkel korábban Jennifer Anniston mellé állt, miután a színésznő Brad Pittel.

 


Forrás:

Az Egyesült Államok elnöke imádja Twitteren megosztani a véleményét. Senki nem lepődött meg, hogy miután Michael Bloomberg bejelentette, hogy indul a 2020-as elnökválasztáson, Trump beleállt a dologba. Az elnők ezt írta Twitteren: „Mini Mike 160 centinyi halott energia, aki nem akar vitázni a profi politikusokkal. Dobozokat ne hozzatok légy szíves.” Válaszul Bloomberg, aki New York városának volt polgármestere, „ugató karneváli bohócnak” nevezte Trumpot. Azóta Bloomberg kiesett a versenyből, mert nem szerzett elég támogatót.


Forrás: A Netflix forradalmi újítást jelentett az otthoni filmnézés világában, ennek viszont nem mindenki örül. Steven Spielberg nem ért egyet azzal, hogy az Oscaron díjazzák a streamoldal filmjeit, mert azok szerinte nem egyenértékűek más nagyjátékfilmekkel. Amikor 2019-ben a Roma című Netflix filmet több Oscarra is jelölték, Spielberg annyira felháborodott, hogy szerette volna megváltoztatni az Oscar szabályzatát. Ekkor már a Netflix is reagált, az ő álláspontjuk szerint az oldal lehetőséget ad azoknak a művészeknek, akik egyébként nem tudnának máshogyan filmet készíteni és azokhoz a felhasználókhoz is eljuttatja a filmezés élményét, akik nem tudnak gyakran moziba járni.

 

 


Forrás:

Elon Musk és Mark Zuckerberg sosem jöttek ki jól egymással, mindig találnak okot a vitára. Korábban Musk sikertelen Space X kilövése miatt kaptak össze, 2018-ban pedig a mesterséges intelligenciáról vélekedtek másképp. Musk egy interjúban azt mondta, hogy a technológia „sokkal veszélyesebb, mint az atomfegyverek”. Zuckerberg szerint ez a kijelentés nagyon felelőtlen volt és nem ért vele egyet.