Galéria

9 tény a csókolózásról

Forrás: Azt mindenki tudja, hogy a csókolózás boldogsághormont termel. Az viszont kevésbé ismert tény, hogy mivel csók közben több nyált termelünk a csókolózás a szájhigiéniánkra is jó hatással van. Egy perc csókolózással pedig akár 26 kalóriát is elégethetünk, szóval még edzés helyett is jó gyakorlat.

 


Forrás: Átlagosan az emberek 336 órát töltenek az életükből csókolózással. Mit gondoltok ez sok vagy kevés?

 


Forrás: Manapság már teljesen megszokottat a csókjelenetek a filmvásznon. A leghosszabb filmes csók A lekész felesége című filmben látható. A két főszereplő Elena és Peyton 3 perc 53 másodpercen keresztül csókolózik a filmben, amit leforgatni sem lehetett egyszerű.

 


Forrás:

2013-ban a thai Laksana és Ekkachai Tiranarat felállították a csókolózás világrekordját. A házaspár szünet nélkül 58 óra 35 perc és 58 másodpercen keresztül csókolózott! Azt nem tudjuk, hogy hogyan tudták kivitelezni a dolgot, de szép teljesítmény!

 

 


Forrás:

Ahogy nincs két ugyanolyan hópehely vagy ujjlenyomat, az ajkaink is teljesen egyedülállók. Nincs két ember a világon, akinek teljesen megegyező szája lenne.

 


Forrás: A 20. század Nagy Britanniájában általános vélekedés volt, hogy a franciák mindenki másnál szenvedélyesebb szeretők. Emiatt a nyelves csókot „francia csóknak” kezdték nevezni, ami az évtizedek alatt az egész világon használt kifejezéssé vált.
Forrás:

Csókolózás közben az emberek kétharmada automatikusan jobbra dönti a fejét. Fedezte fel a német tudós Onur Güntürkün miután megfigyelt 224 párt az Egyesült Államokban, Németországban és Törökországban.

 


Forrás: A Butler Egyetem kutatója, John Bohannon 500 embert kérdezett fontos életeseményekről, többek között az első csókjukról és a szüzességük elvesztéséről is. Az eredmény meglepő volt: az emberek nagyrésze legrészletesebben az első csókjára emlékezett vissza.

 


Forrás: Egy tanulmány szerint azok a férfiak, akik reggelente megcsókolják a feleségüket átlagosan 5 évvel többet élnek, mint azok, akik nem.