Galéria

3+1 megoldás, hogy kevésbé látszódjanak a striáid

Forrás: A zöldségben és gyümölcsben gazdag táplálkozás, illetve a rendszeres méregtelenítő kúrák csodákat tesznek a bőr egészségével és rugalmasságával. A striák ellen pedig kifejezetten hatásosak, hiszen a sós, cukros és olajos ételek, illetve a szénsavas üdítők miatt könnyebben hízunk és veszítünk a bőrünk feszességéből.
Forrás: Sok nőnél egy idő után mélyebbek lesznek a csíkok, amely elsősorban a mozgáshiánynak tudható be. A testmozgás során az izmok mozgatásával a kötőszöveteket is erősítjük, így a striák sokkal kevésbé fognak látszódni, illetve az újak kialakulását is meg lehet akadályozni.
Forrás: A jojóbaolaj hidratáló és magas vitamintartalmú készítmény, amely segít egységesebbé tenni a bőrfelszínt, így a már kialakult striákra érdemes kipróbálni. A másik nagyon hatásos olaj az avokádóolaj, amelynek magas A- és E vitamintartalma bőrregeneráló és kötőszövet erősítő. Illetve striák ellen rendkívül jó még a B1- , B2-  és B6- vitamint tartalmazó mandula olaj, amely puhítja és visszaadja a bőr rugalmasságát.
Forrás: Persze klisés, mégis nagyon igaz, hogy a megfelelő folyadékfogyasztás elképesztő hatással van a bőr egészségére. Tehát a striákra is. Napi 2-3 liter víz fogyasztása mellett látványos javulást vehetünk észre magunkon.