Galéria

Hat dolog, ami fiatal korban is ráncokat okoz

Forrás:

Télen (és valljuk be, nyáron is) imádod a hosszú, forró fürdőket? Bármennyire is jó érzés elnyújtózni a habokban, ha túl sok szappant vagy habfürdőt teszel a vízbe, sajnos a bőröd pH-ja is megváltozik. Kialakulhat némi irritáció, szárazabbnak érezheted a bőrödet, amelyek a korai öregedést is beindíthatják. Ennek hatására nem csak az arcodon, hanem a tested többi részét is találhatsz ráncokat; például a mellkasodon!


Forrás: Egy kutatás szerint már egyetlen rossz éjszaka hozzátehet a ráncok megjelenéséhez, de ha folyamatosan napi 5 óránál kevesebb alszol, pláne igaz lesz rád ez az állítás! Ugyanis a kimerültség miatt a tested vizet veszít, ami a bőröd rugalmasságára is hatással van, így viszont a ráncok is mélyülni kezdhetnek. A szépítő alvás nem csak egy hangzatos kifejezés, hiszen a pihenéssel valóban üdébb és rugalmasabb lesz az arcbőröd!
Forrás:

Egy dán kutatás szerint azok a nők, akik sok vörös húst esznek, később több ránccal rendelkeznek majd az arcuk és nyakuk területén. A vörös húsok túlzott fogyasztása nem csak emiatt, hanem a koleszterined, szíved egészsége miatt sem ajánlott, úgyhogy ideje áttérni a kevésbé zsíros húsokra! Ilyen a csirke, a pulyka, valamint a lazac és tonhal is.


Forrás: Bizonyos alvópózok sem tesznek jót a testednek, már ami a ráncokat illeti. Ha reggel felkelsz, és megnézed a mellkasodat a tükörben, láthatod, hogy a takaró nyoma, valamint az, hogy oldalt vagy hason feküdtél, mind meglátszanak a bőrödön. A húszas éveid elején még gyorsan visszaugrik aztán a bőröd, de minél idősebb vagy, annál nehezebben tűnnek el a ráncok, amelyek egy idő után mélyülni kezdenek, majd végleg ott maradnak. A legjobb ilyen szempontból az, ha nem hason vagy oldalt, hanem háton fekszel többet: érdemes ilyenkor párnákkal körbevenni magad, mert ez segít, hogy álmodban se nagyon akarj oldalra fordulni.
Forrás:

Az A-, C-, és E-vitamin, valamint a kálium felelnek az egészséges és szép bőrért. Ezért amikor a testedben vitaminhiány lép fel, nem csak fáradtságot érezhetsz, hanem az arcbőrödet is élettelennek láthatod, ahogy a ráncok is mélyebben megjelenhetnek. Már csak emiatt is megéri odafigyelni arra, hogy több répát, paradicsomot és zöld levelű zöldséget fogyassz!


Forrás: Mindannyian kívülről fújjuk, hogy napozni naptej nélkül nem szabad, és a szoláriumot sem szabad túlzásba vinni. Azonban amikor végeredményként azt tapasztaljuk, hogy szép barna lett a bőrünk, nem is gondolnánk, hogy mi zajlik a felszín alatt. Az UV-sugarak viszont folyamatosan károsítják a bőrödet, egyre több ráncot okoznak az arcodon és a testeden, amelyek pár év alatt már tisztán kivehetővé válnak, és sajnos sokat már nem tehetsz utána ellenük. Ezért fontos a megelőzés, a naptej használat, és az, hogy a nyári időszakban inkább a reggeli, késő délutáni órákban tartózkodj a napon.

Ugyanez a kezedre is igaz, ha műkörmöshöz jársz, hiszen az UV-lámpának is van hatása. Erről ITT olvashatsz bővebben!