Galéria

Kékvérű esküvők - a legdrágább menyasszonyi ruhák

Forrás: Diana hercegné 1981-ben mondta ki a boldogító igent Károly hercegnek. A ruhát 2019-ben 57 millió Forintra becsülték. A walesi David Emanuel és felesége, Elizabeth tervezték az elefántcsont színű selyemből készült, gyöngyökkel, flitterekkel és antik csipkékkel díszített csodát,  minden idők leghosszabb királyi fátylával.
Forrás: 2 éve ment hozzá Eugénia hercegnő Jack Brooksbankhoz, a ruha a brit tervezőpáros, Peter Pilotto és Christopher de Vos nevéhez fűződik. A darabon hosszú ideig dolgoztak együtt  a hercegnővel, hogy minden apró részlete olyan legyen, amilyennek megálmodta. A ruha értéke körülbelül 76 millió Forint volt.
Forrás: A RUHA a második helyet zsebelte be a listán közel 100 millió Forinttal. 9 éve, 20011-ben viselte Katalin hercegné Sarah Burton, az Alexander McQueen tervezőjének csodás kreációját. Az uszály majdnem 9 méter hosszú volt, és az egyik legszebb esküvői ruhaként vonult be a történelembe. 
Forrás: A spanyol királyné ruhaválasztása került a legtöbbe: közel 2 milliárd, 228 millió Forintba. A lagzi 2004-ben volt, ekkor fogadott örök hűséget Fülöp királynak. A tervező Manuel Pertegaz. A fátyol négy és fél méter hosszú volt, a valódi selyembe aranyfonalat szőttek bele. Kiegészítő volt a gyémánt tiara, amit anyósa, Szófia királynő ajándékozott neki - ő maga 1962-ben viselte ezt az esküvőjén.