Galéria

5 dolog, amire figyelj, ha ismeretterjesztő gyerekkönyvet keresel

Forrás: Ismeretterjesztő könyvek esetében tán a legfontosabb, hogy tudományosan megalapozott, hiteles információkat tartalmazzon, hiszen a kisgyerekek agya szivacsként szívja magába az információt, a téves tudást pedig nagyon nehéz felülírni. Éppen ezért nézz utána alaposan az adott könyvnek, de a legjobban akkor jársz, ha ismert, neves kiadók könyveit keresed.
Forrás:

Gondolkozz hosszútávon. Egy gyerekeknek szóló jó ismeretterjesztő nem csak pár évig jó, hanem egészen a felnőtt kor küszöbéig, sőt néha még azon is túl. A jó könyveket újra és újra elő lehet venni, és mindig lesz benne hasznos, érdekes információ.


Forrás: Olyan témában keress könyvet, amit a gyerek egyébként is szeret vagy érdeklődik iránta. Ebből a szempontból az állatok általában biztos tippnek számítanak. Szinte alig van olyan gyerek, aki ne szeretné a kutyát és/vagy cicát, delfint, oroszlánt, elefántot, pandát vagy a koalát. Na, meg a szurikátát.
Forrás: Akkor fogja igazán örömét lelni az olvasmányban, ha a korosztályának megfelelő témában és szinten íródott. A cél, hogy fejlessze az elméjét, de ha a nagy részét nem érti, az könnyen elveheti a kedvét a további olvasástól. Az sem baj, ha eleinte csak lapozgatja, nézegeti a könyveket, észrevétlenül meg fog jönni az olvasás is.
Forrás: A szövegen kívül az érdekes, igényes illusztrációnak, képeknek is nagyon fontos szerepe van. Ezek legalább annyira mozgásban tartják az agyat, mint a szavak, sőt számos esetben segítik az információk feldolgozását. Nem beszélve arról, hogy könnyebben felkeltik a gyerekek érdeklődését, és jobban le is kötik őket.