Galéria

Így szabadulhatsz meg az akné okozta sebektől

Forrás:

Mi is az a seb? A folyamatos kaparászással levakartad a kollagénréteget a bőrödről, ami más formában képződött újra. Nem olyan a struktúrája, mint a bőröd többi részének. Ahhoz, hogy megszabadulj ezektől a részektől, jó megoldás lehet a hegek ismételt felnyitása, hogy a gyógyulás folyamata is újra bekövetkezzen. Általában lézrrel végzik a szakemberek, ám a kezelés után számolnod kell azzal, hogy úgy fogsz kinézni, mint aki leégett, legalább 1 héten keresztül. A hámlástól nem kell megijedned, az a gyógyulás része. Egy alkalom kb. 25.000 Ft-ba kerül, de általában meg kell ismételni néhányszor ezt a kezelési módot.


Forrás:

A lézeres kezelések között eltelt idő miatt előbbi módszer akkor jó, ha nem zavar, hogy kicsit többet kell rá várnod. A mikrotűs kezelés során viszont a lézert tűre cserélik. Ez a mód minden bőrtípusnál működik, mivel nem melegíti fel a bőrt. Általában más kezeléssel kombinálják a hatékonyabb eredmény érdekében. Az egyik ilyen a PRP (saját véres kezelés), melynek során a véred alkotóelemei segítik az új sejtek formálását. Általában nem olyan drága, mint a lézeres verzió, ráadásul 1-2 nap alatt regenerálódsz utána. Ennek ára nagyjából 60.000 Ft körül mozog.


Forrás:

Lehet, hogy a hegek azért csúnyák, mert a kollegénrostok máshogy állnak, mint az arc többi részén. A megoldás, ha a bőr alá tűt szúrnak, mellyel lejjebb tudják húzni a sebet. A tűt tuladjonképp ablaktörlő-szerűen mozgatják a bőr alatt. Ez nem túl gyakori kezelés, érdemes utánajárnod alaposan, hogy hol csináltatod.


Forrás:

Vannak esetek, amikor annyira mélyek a sebek, hogy nincs más választás, ki kell őket vágni. Ezt követően általában egy öltéssel varrják össze a bőrt. Körülbelül 1-2 hétig tart a felépülés, hiszen a varratot ki kell szedni. Ennek ára is  20-30.000 Ft között mozog.


Forrás:

Ha nem mélyek a sebek, csak néhány apróbb kráter van az arcodon, a feltöltés a legjobb módszer. A használt anyagtól függően akár 5 évig is töltve maradnak a sebek. Általában kollagént használnak az orvosok. Ennek ára 20.000 Ft körül mozog.