Galéria

10 videojáték, amit nem csak a pasid fog imádni

Forrás: Már a grafika is magával fog ragadni, és akkor a sztoriról még nem is beszéltünk! A Detroit: Become Humanban az az igazán izgalmas, hogy a döntéseidnek komoly súlya van, és százféle befejezése lehet a történetnek attól függően, hogyan cselekszel és miket mondasz. A sztori szerint 2038-ban járunk, amikor a technológiai fejlődésnek köszönhetően az emberiség szolgálatára androidokat hoznak létre. Ők ránézésre olyanok, mint mi, de leginkább robotszolgaként tartják őket, és az ellenük elkövetett erőszak nem büntetendő. Itt bújhatsz bele három android bőrébe, akik fokozatosan öntudatra ébrednek, az pedig már csak rajtad és a döntéseiden múlik, milyen sors vár rájuk.

Min játszhatod: PlayStation 4, december közepétől pedig Windows számítógépekre is kiadják.
Forrás: Ha gyerekként szívesen játszottál a videojátékokkal, valószínű, hogy volt szerencséd Raymanhez is. Mindenki kedvenc karaktere sosem tűnt el igazán, de 2013-ban nagyot robbant a Rayman Legends játék, amit két évvel később a Rayman Adventures követett. Ez egy klasszikus platform játék, amiben különböző pályákon kell végigmenni, ugrálni, mászni, úszni, és a végén megmenteni a Mr. Dark által fogságban tartott electoonokat. Pont olyan, mint gyerekkorunkban, csak menőbb grafikával. És a legjobb hír, hogy ezt többen is tudjátok együtt játszani!

Min játszhatod: PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360, Wii U, PlayStation Vita, Windows PC
Forrás: Azoknak, akik szeretik a fejtörős platform videójátékokat, itt az Unravel, mesés grafikával, hangulatos zenékkel! Két része is van, mindkettőnek érdemes esélyt adni! A sztori Yarny, az alma méretű, vörös fonalból készült lényt mutatja be, aki egy néni kosarából kigurulva elindul felfedezni a világot. Persze kis mérete miatt még az átlagos holmik is hatalmasnak tűnnek számára, az pedig csak nehezíti a helyzetet, hogy folyamatosan bomlik le róla a fonal, vonalat húzva maga után. A feladatod, hogy végigjuss a pályákon úgy, hogy a fonalat azért vissza tudd szedegetni, különben Yarny teste vékony lesz, és nem tud mozogni. Azoknak is jó lehet ez a játék, akik szívesen játszanának együtt, mert ezt ketten is lehet játszani!

Min játszhatod: PlayStation 4, Xbox One, Windows PC
Forrás: A PlayStation egyik legsikeresebb játéka a The Last of Us, ami egy apokaliptikus jövőben játszódik, ahol a zombiszerű fertőzöttek ellepték a bolygót, és már csak egy marék túlélő maradt. Itt ismerjük meg Joelt, akinek a világ legfontosabb feladatát adják: el kell juttatnia a 12 éves Ellie-t egy megbeszélt helyre, mert a lány jelentheti az ellenszert a vírussal szemben. Az ő utazásukat követjük nyomon, ahol persze nem csak a fertőzöttek jelenik a nagy veszélyt, hanem sokszor azok is, akikről nem gondolnánk. Nem véletlen, hogy hatalmas siker lett a játékból, és jövőre érkezik a folytatás is!

Min játszhatod: PlayStation 3, PlayStation 4
Forrás: Ez nem egy hétköznapi játék, annyi biztos! A puzzle-platform játékban egy gyereket kell irányítanod, akiről eleinte fogalmad sincs, kicsoda, és miért van ott, ahol. A játék előzmények és narratíva nélkül indít, egy sötét helyen, a feladatod pedig az, hogy a komor, sokszor ijesztő szobákon keresztül haladva meg kell találnod a kivezető utat. De nem vagy egyedül. Időnként rémálomszerű alakzatok jelennek meg, groteszk környezetben, és hol fejtörőket, hol pedig akciófeladatokat kell megoldanod, hogy végül kiszabadulj ebből a szörnyű világból.

Min játszhatod: PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One, Windows PC
Forrás: Ha szereted azokat a játékokat, ahol a döntéseid befolyásolják a cselekményt, ezt is imádni fogod. Max egy visszahúzódó lány, aki hosszú idő után tér vissza szülővárosába, és az egyik tanóra után furcsa dolog történik vele. A mosdóban ugyanis egy gyilkosságnak válik szemtanújává, amikor pedig megpróbál közbelépni, rejtett képessége előretör, és visszatekeri az időt. Innentől kezdve Chloe-val való barátságára, valamint egy eltűnt lány rejtélyének megoldására helyeződik a hangsúly, miközben Max erejét kihasználva igyekszik mindent a lehető legjobban csinálni. Csakhogy egy ilyen erős képességnek sokszor szörnyű következményei lehetnek. A játéknak azóta már egy kiegészítője, valamint egy második része is kijött!

Min játszhatod: PlayStation 4, Android, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360, iOS, Windows PC, Linux PC, Mac OS
Forrás: Íme egy játék, amit ketten, vagy akár négyen is lehet játszani, és garantáltan órákig el lesztek vele! Klasszikus főzőcskézős játék, de a lényeg a csapatmunkán van: minden pályán egyre több összetevőből álló ételeket kell elkészítenetek, de ehhez össze kell dolgoznotok, és kitapasztalnotok, mi az adott pálya turpissága. Mert van, ahol csúszkál alattatok a jeges padló, meg olyan is, ahol tűzgolyók lövellnek fel egy vulkánból, csak hogy ne legyen már olyan egyszerű dolgotok. Az a jó benne, hogy már több része is készült, sőt, volt már példa arra, hogy a különböző ünnepi időszakok alatt egy-egy kiegészítővel is meglepték a játékosokat.

Min játszhatod: Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, Windows PC
Forrás: Maga a játék már a 90-es években is nagy siker volt, de azóta alaposan felturbózták a grafikát és a játékmenetet is. Tavalyelőtt jött ki a Crash Bandicoot N. Sane Trilogy névre keresztelt kollekció, amiben a legizgalmasabb kalandokat élheted át, miközben a különféle akadálypályákon kell végigmenned. Falj fel minél több almát, zúzd össze a dobozokat, és juss el a pálya legvégéig!

Min játszhatod: PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One, IBM-kompatibilis PC, Windows PC
Forrás: Természetesen nem feledkeztünk meg azokról sem, akik az építős játékokat szeretik! A nevéből adódóan talán már te is rájöttél, hogy a Zoo Tycoonban egy állatkertet kell megálmodnod, létrehozni kényed-kedved szerint, és aztán fent tartani úgy, hogy az állatok is boldogok legyenek, és lehetőleg te se menj csődbe anyagilag. Ezúttal közel 200 állat közül választhatsz, de az elrendezés már a te ízlésedre van bízva!

Min játszhatod: Xbox One, Windows PC
Forrás: Mindegy, hogy min szeretnél játszani, LEGO videojátékokból bőven lehet válogatni: létezik már Jurassic Parkos, Harry Potteres és persze Batmanes változat is, amelyekben a különböző filmek kalandjait élheted át. Akár többed magaddal is játszhatsz vele, így akkor is jó lehet, ha nem egyedül akarsz beülni a tévé vagy számítógép elé. Ezekben általában harcolni, ugrálni és építeni kell, úgyhogy unatkozni nem fogsz, annyi biztos!

LEGO sorozatból elég sok van, és nem mindegyik érhető el ugyanazon a platformon, ezért érdemes lehet először utánajárnod.
Forrás: Van egy nagyon jó hírünk, ha esetleg valamelyik játékkal meglepnéd magad vagy akár a pasidat. A ShoppieGo applikációban ugyanis 20%-os kupont is bezsebelhetsz a Konzolvilágba, úgyhogy megéri leszedni az appot, és elindulni, hogy felfedezhesd a legnagyobb kedvezményeket!