Galéria

8 híresség, aki megküzdött a depresszióval

Forrás: Ha Kristen Bellre gondolunk a depresszió lenne az egyik utolsó szó, ami eszünkbe jut. Pedig a Rossz anyák színésznője régóta küzd depresszióval, amit terápiával és antidepresszánsokkal kezel. Bell az Off Camera Show-ban mesélt arról, hogy édesanyja és nagymamája is depresszióval küzdött, ezért hamar megtanulta, hogy nem szégyen segítséget kérni. A színésznő szerint a társadalom nem elég elfogadó a mentális betegségekkel szemben „Egy cukorbetegtől soha nem tagadnád meg az inzulint, de ha valakinek antidepresszánsokra van szüksége, azt máris bolondnak nézik” – mondta.
Forrás: Jim Carrey korunk egyik legviccesebb humoristája, épp ezért sokakat meglepett, amikor a 60 Minutes magazinnak bevallotta, hogy élete nagy részében depresszióval küzdött. Miután második házassága is tönkrement, Carrey pszichiáterhez fordult, aki a Prozac nevű antidepresszánst írta fel neki. A színész elmondta, hogy bár a gyógyszer átsegítette egy nagyon nehéz időszakon tudta, hogy nem képes egész életében gyógyszert szedni és most már Prozac nélkül is egészségesnek érzi magát.
Forrás: Anne Hathaway tiniként küzdött szorongással és depresszióval. A színésznő képes volt gyógyszerek nélkül is túllendülni a nehéz időszakon, de visszagondolva bánja, hogy mennyire rosszul bánt saját magával. „Annyira sajnálom, hogy ennyi fájdalmon kellett keresztül mennie az akkori énemnek. Olyan negatívan nárcisztikus ennyire magadba fordulni” -mondta.
Forrás: Rowling élettörténetét már jól ismerjük. Egyedülálló anyaként, segélyekből nevelte a kislányát, miközben depresszióval küzdött. Az írónő számára a varázsvilág volt az a hely, ahová elmenekülhetett a betegsége elől. A Harry Potter könyvek sötét, lélek ölő lényeit, a dementorokat Rowling a depresszióról mintázta. Az írónő ma már sokkal jobban van, őszintén beszél a betegségéről és szeretné felhívni a figyelmet a mentális betegségekre.
Forrás: Bár Hugh Laurie depressziója már tinédzser korában megjelent, csak hosszú évekkel később kért segítséget. Laurie édesanyja, Patricia is depresszióban szenvedett és lehetséges, hogy a színész tőle örökölte a betegséget. Laurienak a terápia segített és az, hogy a családja mellette állt és támogatta őt a nehéz időkben.
Forrás: Emma Thompson szerint a depresszió „Elképesztően gyakori dolog, mégis rejtegetik az emberek” és azt gondolja, hogy „beszélnünk kellene róla”. A színésznő évekig élt enyhe depresszióval, válása után kért előszőr profi segítséget. Ekkor a terápia és az antidepresszánsok segítettek neki, de ma már nem kell gyógyszert szednie.
Forrás: Még a legközelebbi barátai is megdöbbentek, amikor 2007-ben Owen Wilson megpróbált véget vetni az életének. Wilson ekkor már évek óta küzdött depresszióval és drogproblémákkal. A színészt napokig korházban tartották és elkezdték kezelni a betegségét. Ma már Wilson jól van, és a karrierje mellett a magánéletére is odafigyel.
Forrás: Reese Witherspoon gondtalannak tűnhet, de az ő életét is megnehezítette a depresszió. A színésznő 2007-ben vált el Ryan Phillipétől, ami mindkettejüket nagyon megviselte. Witherspoont ekkor szó szerint a barátai segítették ki a depresszióból. „Átjöttek hozzám, talpra állítottak, beraktak a zuhany alá, felöltöztettek, elvitték a gyerekeket iskolába és vacsorát hoztak nekem” – mesélt a színésznő a nehéz korszakról. Witherspoonak sikerült leküzdenie a depressziót és nemsokára megtalálta a boldogságot új férje mellett.