Galéria

Kérdések, amiket fel kell tenned magadnak mielőtt a válást választod

Forrás:

A stressz alapvetően hasznos dolog, segít koncentrálni és a legjobbat kihozni magadból, legalább is kis mennyiségben. Nagy mennyiségben azonban apró, vagy az aprónál nagyobb vitákat is úgy érzed, hogy vége a világnak, sosem volt jó a kapcsolatod. Gondolj azokra az időkre, amikor kevesebb volt a feszültség. Tényleg a másikkal van bajom, vagy inkább a tőlünk független körülmények miatt nehezebb az élet?


Forrás: Nem pusztán erkölcsi alapokról van szó, és nem kell ugyanarra szavaznotok. A házaspárok többnyire ugyanazt gondolják helyesnek és helytelennek. Meg kell érteni, hogy a másik mire gondol például olyan alapfogalmaknál, mint például a gondoskodás, önállóság, vagy éppen a bizalom. Bízhatsz abban, hogy nem csal meg, de abban is hihetsz, hogy nem fogja elmesélni a titkaidat, a gondolataidat, a vágyaidat? Vagy azt gondolja, hogy ez neki nem olyan fontos, mint neked? Ez önmagában nem jó vagy rossz dolog, csupán arról van szó, hogy ha egyeznek az alapok, könnyebb működtetni a kapcsolatotokat.
Forrás:

A kompromisszum a kapcsolatok fontos része, de ez nem jelentheti azt, hogy mindig ugyanaz a fél enged. Ha mindenben alulmaradsz, akkor könnyen nehéz helyzete kerülhetsz. Az rendben van, ha azt mondod, oké, ebben engedek, de akkor te pedig engedj abban. Azonban, ha mindig te engedsz, feladod magad, és végül frusztrált és elégedetlen leszel.


Forrás: Talán az egyik legtöbbet feltett kérdés a válások kapcsán. Mi van, ha a boldogságod (már) nem ehhez az emberhez kapcsolódik? Ehhez nézd meg az életed kisebb és nagyobb részeit, figyeld a hétköznapokat, családi eseményeket, dugóban csorgást, mindent. Képzeld el, hogy elváltok; na, milyen? Jobb vagy rosszabb?
Forrás: Nem csak a szexről van szó, bár ez is nagyon fontos. Mégis, általában az érintkezés vágyáról van szó, a csókról, a kezének megfogásáról, egy pattanás kinyomásáról. Jól működnek a dolgok, vagy nem?
Forrás: Úgy igazán? Nem csak bólogatni, hümmögni, és az utolsó szavait ismételve eljátszva, hogy érted és megérted. Közben pörgeted az instát, és nézed, más milyen boldog és szerencsés. Vagy egy macskás videót. A házaspároknak szükségük van a közös dolgokra, főleg akkor, ha mindent a gyerekek uralnak (különösen akkor). A társak gyakran bizonytalanok, ezért is fontos számukra a másik véleménye, aki a legjobban ismeri. Vagy pusztán szeretnék hallani egy nehéz nap után, hogy minden rendben lesz.