Galéria

11 titok, amit eddig nem tudtál a Vámpírnaplókról

Forrás:

Volt egy olyan verzió, amiben nem Nina Dobrev alakította volna Elena és Katherine karakterét, hanem a High School Musicalből ismert Ashley Tisdale, de szóba jött Jessica Simpson neve is. Végül a barna hajú, barna szemű Nina lett a befutó, a rajongók azonban eleinte nem voltak vele teljesen kibékülve, hiszen a könyvben egy szőke, kék szemű karakterről volt szó.


Forrás:

És még így sem sokon múlt, hogy Nina kapta a szerepet, ugyanis nem ment túl jól az első meghallgatása. Éppen beteg volt, így később küldött egy felvételt, amivel már sikerült meggyőznie a készítőket.


Forrás:

Az eredeti forgatókönyv szerint Whitmore fivérek lettek volna, ám a producer végül úgy döntött hűek maradnak a könyvhöz. Nem mellesleg Paul Wesleynek és Ian Somerhaldernek egy jól menő üzletet is épített a fivérek összetartása, ugyanis együtt kezdtek bele a bourbon gyártásba, amit a Salvatore srácok ihlettek.


Forrás:

El tudsz képzelni egy világot Vámpírnaplók nélkül? A show alkotója, Kevin Williamson a következőket mondta: „Amikor először olvastam, nem akartam részt venni ebben az egészben, mert úgy éreztem, hogy egyfajta Twillight őrület, függetlenül attól, hogy melyik volt előbb. Az alapsztori ugyanaz: a lány beleszeret egy vámpírba, én pedig úgy éreztem, hogy egy újabb ilyen sztorira nincs igény.” Aztán persze tovább olvasta a könyveket, a többi pedig már történelem.


Forrás:

Bizony, jól olvasod. Paul Wesley először Damon szerepének meghallgatásráa volt hivatalos.


Forrás:

Számtalan sztár felvonult a szerepre tartott meghallgatáson, többek között Michael Trevino (aki Tyler szerepét kapta meg), Zach Roerig (aki Matt Donovan karakterének örülhetett), sőt, David Gallagher is.


Forrás:

Eleinte nem volt egyértelmű, hogy ilyen jelentős legyen a karakter szerepe, ám a vérfarkas/hibrid sztori rájöttek, hogy nagyon is fontos szál.


Forrás:

A könyvsorozatban Katherine Pierce valódi neve Katherine von Swartzschild volt, és német gyökerekkel rendelkezett. Azonban mivel Nina Bulgáriában született, így a karaktere végül a bolgárul is beszélő Katerina Petrova lett.


Forrás:

A filmes trükk gyakorlatilag egy rejtett kis utalás, poénkodás – na ebből is kijutott a sorozatnak. Amikor szóba jött, hogy megfilmesítik A szürke 50 árnyalata könyveket, rengeteg színész felmerült a jóképű főszereplő szerepére, többek között Ian Somerhalder is. Az igazságot persze azóta tudjuk, mindenesetre  akkoriban sokan elképedtek, amikor a sorozat nyolcadik évadában Damon épp A szürke 50 árnyalata című könyvet olvasta... 


Forrás:

És örülünk, hogy nem így lett! „Mindkét testvérnek meg kellett volna halnia azért, hogy megmentsék a lányt, majd szellemként figyelték volna őt.”


Forrás:

Az alkotók is meglepődtek azon, hogy milyen támogatást kapott Elena és Damon kapcsolata, míg ők éppen Stefannal szerették volna jobban felépíteni a románcot. „Mindent megtettünk azért, hogy megpróbáljunk akadályokat gördíteni eléjük, hogy szétszedjük őket, hogy Elena és Stefan közelebb kerülhessenek egymáshoz.” Ám a rajongók győztek, ők ugyanis minden fórumon elmondták, hogy hogyan is éreznek a karakterek kapcsolata iránt.